Καλοκαίρι Ταξίδια: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς με μη εμβολιασμένα παιδιά για την παραλλαγή Delta


Καλοκαίρι Ταξίδια: Πρόκειται για καλοκαιρινό ταξίδι εντάξει; Πόσο ευάλωτα είναι τα μικρότερα παιδιά; Οι γιατροί απαντούν στις ερωτήσεις σας. Dr. Murthy: Η παραλλαγή Delta είναι «πολύ πιο μεταδοτική» από άλλες παραλλαγές COVID. Ο Γενικός Χειρουργός των ΗΠΑ συζητά τους κινδύνους της νέας παραλλαγής κορωνοϊού στην «Ειδική Έκθεση».

Η Gloria Kennett είναι πρόθυμη να κάνει πολυαναμενόμενες διακοπές στην παραλία, αλλά παρακολουθεί προσεκτικά τα νέα κρούσματα της παραλλαγής COVID-19 Delta.

Η κυρία Kennett, στέλεχος ξενοδοχείου στο Σικάγο, εμβολιάζεται, αλλά η 9μηνη κόρη της δεν είναι ακόμη επιλέξιμη. Προς το παρόν σκοπεύουν να πάνε.

Αλλά αν δουν μια μεγάλη αύξηση σε κρούσματα, θα καθυστερήσουν. Διαβεβαιώνονται ότι μπορούν να λάβουν επιστροφή χρημάτων εάν ακυρώσουν.

Η πιο μολυσματική παραλλαγή Delta έχει εξαπλωθεί γρήγορα σε όλο τον κόσμο και τώρα είναι το πιο κοινό στέλεχος του ιού COVID-19 που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ.

Μια ανάλυση δεδομένων γενετικής αλληλούχησης από τις 27 Ιουνίου έδειξε ότι το στέλεχος Delta αποτελεί τώρα περίπου το 40 % των θετικών δειγμάτων COVID-19, σύμφωνα με τη Helix, μια εταιρεία γονιδιωματικής πληθυσμού που συλλέγει και αναλύει δοκιμαστικά δείγματα από διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ.

Το CDC είπε ότι οι πλήρως εμβολιασμένοι Αμερικανοί προστατεύονται καλά, ακόμη και έναντι παραλλαγών.

Ωστόσο, τα παιδιά κάτω των 12 ετών δεν είναι ακόμη επιλέξιμα για εμβολιασμό.

Τα παιδιά εξακολουθούν να διατρέχουν πολύ μικρότερο κίνδυνο από τους ενήλικες για σοβαρές επιπλοκές ή θάνατο από τον ιό.

Τα περισσότερα παιδιά που λαμβάνουν COVID-19 εξακολουθούν να είναι ήπιες ή ασυμπτωματικές περιπτώσεις.

Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι νεαροί ενήλικες και τα παιδιά είναι πιο ευάλωτοι αναλογικά στην παραλλαγή Delta από άλλες ηλικιακές ομάδες και ότι τυχόν περιπτώσεις αυξημένης μετάδοσης αντικατοπτρίζουν κυρίως το γεγονός ότι δεν έχουν εμβολιαστεί, λένε οι επιστήμονες.

“Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πιο σοβαρή στα παιδιά”, λέει η Monica Gandhi, γιατρός μολυσματικών ασθενειών στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.

Εδώ λένε οι γιατροί ότι οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν για τη διατήρηση της ασφάλειας των εμβολιασμένων παιδιών αυτό το καλοκαίρι.

Κρατήστε μη εμβολιασμένα παιδιά με  μάσκες σε εσωτερικούς χώρους

Η κάλυψη σε εσωτερικούς χώρους, ειδικά γύρω από μη εμβολιασμένους ενήλικες έξω από το νοικοκυριό ενός παιδιού, είναι πιο σημαντική καθώς η παραλλαγή του Delta γίνεται το κυρίαρχο στέλεχος, λέει ο Andrew Janowski, ιατρός παιδιατρικών λοιμωδών παθήσεων στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και στο Παιδικό Νοσοκομείο του St. Ενώ πολλά μέρη των ΗΠΑ έχουν χαλαρούς κανόνες κάλυψης και κοινωνικής απόστασης για όσους έχουν εμβολιαστεί, τα μη εμβολιασμένα παιδιά θα πρέπει να συνεχίσουν τις ίδιες προφυλάξεις που ελάμβαναν έναντι παλαιότερων στελεχών του ιού.

“Πολλές οικογένειες και γονείς μπορούν να εφαρμόσουν τους ίδιους κανόνες που ακολουθούν”, λέει.

Προσέξτε για τοπικά hotspots

Τα τοπικά ποσοστά εμβολιασμού θα είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για το πόσο έντονα ισχύει η Delta σε διαφορετικές περιοχές.

Μέρη με λιγότερους εμβολιασμένους ενήλικες είναι πιο πιθανό να δουν τα κρούσματα να αυξάνονται, δημιουργώντας δυνητικά μεγαλύτερη πίεση στα νοσοκομεία της περιοχής, λέει η δρ Malani, επικεφαλής υγείας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Για οικογένειες που συμμετέχουν σε κατασκηνώσεις ή ταξιδεύουν σε διαφορετικά μέρη της χώρας, η Δρ Malani προτείνει την παρακολούθηση των αριθμών των κρουσμάτων, των ποσοστών θετικής δοκιμής και το ποσοστό των θανάτων.

«Πρέπει να βρεις τρόπους να κινηθείς προς κάτι που μοιάζει φυσιολογικό, αλλά να το κάνεις με τρόπο που είναι ασφαλής για την οικογένειά σου», λέει.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ