Συναγερμός για τους εμβολιασμούς: Το σχέδιο «πειθώ» για να αυξηθεί το «τείχος ανοσίας» στη χώρα


Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κάνει επιτακτική την ανάγκη για περισσότερους εμβολιασμούς.

Με το τέταρτο κύμα της πανδημίας να βρίσκεται στο… κατώφλι μας, η κυβέρνηση εξετάζει ακόμα πιο στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της εμβολιαστικής διαδικασίας στη χώρα μας.

Ηδη από χθες, Τρίτη, ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε απομακρυσμένες και δυσπρόσιτες περιοχές στην 7η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης. Μία ημέρα νωρίτερα, την Δευτέρα, ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε το άνοιγμα της πλατφόρμας για τον εθελοντικό εμβολιασμό των εφήβων 15-17, ενώ μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ξεκινήσουν και οι κατ’ οίκον εμβολιασμοί.

To πρωί της Τρίτης, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη αναφέρθηκε στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε μια νέα φάση και πρέπει να πείσουμε όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν, καθώς υπάρχει η συγκυρία με τη μετάλλαξη Δέλτα. Παράλληλα επανέλαβε για ακόμα μία φορά ότι όσοι δεν εμβολιαστούν θα έχουν περισσότερους περιορισμούς.

Στην εκστρατεία πειθούς έχουν κληθεί να συμμετάσχουν άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες, ενώ όπως έγινε γνωστό χθες, ο Στέλιος Πέτσας απέστειλε επιστολή στους δημάρχους όλης της χώρας για να υπάρξει συντονισμός κινήσεων προκειμένου να ενισχυθούν οι εμβολιασμοί σε όλη την επικράτεια.

Η αποστολή επιστολής στους δημάρχους για τη στενότερη συνεργασία της κεντρικής διοίκησης με την τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί το πρώτο βήμα της επιχείρησης συντονισμού που ανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας προκειμένου να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

Στην επιστολή ο Στέλιος Πέτσας επεσήμανε ότι «δυστυχώς δεν έχουμε την ίδια ταχύτητα στον εμβολιασμό σε όλες τις περιοχές της χώρας» συμπληρώνοντας ότι «οι συμπολίτες μας αυτοί είτε διστάζουν, είτε αρνούνται να αντιληφθούν πόσο μεγάλο κίνδυνο μπορεί να προκαλέσουν στον εαυτό τους, στους οικείους τους και στο κοινωνικό σύνολο».

Κυβέρνηση και ειδικοί ανησυχούν σφόδρα για τη μετάλλαξη Δέλτα του κορωνοϊού, με συνέπεια τη νέα έξαρση κρουσμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες 24 ώρες (1.797 νέες μολύνσεις, 8 νεκρούς και 168 διασωληνωμένους) αλλά και τη χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη σε συγκεκριμένους δήμους.

Μητσοτάκης: 4.000.000 οι πλήρως εμβολιασμένοι – Κλείσε ραντεβού κι εσύ

Την επίσπευση των εμβολιασμών ζήτησε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως οι εμβολιασμοί με μία δόση ανέρχονται σε 5.000.000 και οι πλήρως εμβολιασμένοι σε 4.000.000.

«Οι συμπολίτες μας που έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον 1 δόση έφτασαν τα πέντε εκατομμύρια! Από αυτούς, τα τέσσερα εκατομμύρια. είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Κάθε μέρα, χιλιάδες Έλληνες γίνονται μέρος της μεγάλης εθνικής προσπάθειας για τη θωράκιση της δημόσιας υγείας. Κλείσε κι εσύ το ραντεβού σου» σημειώνει ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 82.304 εμβολιασμοί, ενώ πλέον οι πλήρως εμβολιασμένοι στη χώρα μας ανέρχονται σε 4.058.143.

Οι 82 Δήμοι με ποσοστό εμβολιασμού κάτω από 35%

Εξαιτίας της καλοκαιρινής περιόδου, η εμβολιαστική επιχείρηση «Ελευθερία» έχει παρουσιάσει σημάδια «κάμψης», με κάποιες περιοχές να σημειώνουν μεγάλα ποσοστά, ενώ άλλες να μένουν πίσω. Αυτές οι περιοχές βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της κυβέρνησης και είναι αυτές για τις οποίες δίνεται μάχη να αυξήσουν τα ποσοστά τους.

Ειδικότερα, στην κυβέρνηση επικεντρώνονται σε 82 δήμους που έχουν ποσοστό εμβολιασμού κάτω από 30%, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%.

Για παράδειγμα, κάτω από 25% έχουν δήμοι όπως:

  • Βόλβης
  • Θέρμης
  • Δέλτα
  • Κιλελέρ
  • Καρπενήσι

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε δήμους των Σερρών και της Ροδόπης, όπου κάποιοι είναι κάτω από 10%!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ