Γώγος: Να γίνουν υποχρεωτικοί εμβολιασμοί και στην εστίαση


Την άποψη ότι οι εμβολιασμοί θα πρέπει να γίνουν υποχρεωτικοί και στην εστίαση εξέφρασε ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος

Υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών και στην εστίαση τάχθηκε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας, Χαράλαμπος Γώγος.

«Είναι προφανές ότι πρέπει να είναι εμβολιασμένοι. Δεν μπορεί να πηγαίνει κάποιος εμβολιασμένος σε έναν τέτοιο χώρο και να μην είναι εμβολιασμένος αυτός που τον σερβίρει» είπε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο εάν ο εμβολιασμός ήταν υποχρεωτικός προκειμένου να μπει κανείς σε κέντρα διασκέδασης, δεν θα είχαμε κρούσματα ή εάν υπήρχαν, αυτά θα ήταν μηδαμινά.

Μιλώντας για την «έκρηξη» των κρουσμάτων ο κ. Γώγος σημείωσε ότι ο πολλαπλασιασμός τους είχε ξεκινήσει να καταγράφεται τις τελευταίες 3-4 μέρες.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων έχει βάση αφού σχετίζεται κυρίως με τον συγχρωτισμό στους χώρους διασκέδασης.

Σύμφωνα με τον κ. Γώγο κανείς δεν ξέρει ακόμα τι ρόλο έχει παίξει η διασπορά του στελέχους Δέλτα στην επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα.

«Είμαστε σε φάση έξαρσης της νόσου. Δεν είναι τέταρτο κύμα αλλά μπορεί να θεωρηθεί η αρχή του» πρόσθεσε ο καθηγητής Παθολογίας.

Ο καθηγητής εξέφρασε την εκτίμηση πως η επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα σχετίζεται τόσο με την εμφάνιση της μετάλλαξης όσο και με την χαλάρωση του κόσμου ως προς την τήρηση των μέτρων.

Παράλληλα επεσήμανε την αναγκαιότητα του να εμβολιαστεί ο πληθυσμός αφού παράλληλα με τον συγχρωτισμό, δεν υπάρχει η προστασία η οποία παρέχεται τόσο με τον εμβολιασμό όσο και με την εφαρμογή των μέτρων προστασίας, όπως η χρήση μάσκας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ