Κορωνοϊός πανδημία: Έκρηξη κρουσμάτων μετά από πάρτι σε γνωστό μαγαζί της παραλιακής


Οι πληροφορίες για τα πάρτι που διεξάχθηκαν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Αυγούστου σε αυτό το γνωστό club της παραλιακής, αλλά και ότι ήταν η αιτία να κολλήσουν κορωνοϊό οι περισσότερες παρέες που ήταν εκεί, γνωστοποιήθηκε από τις αναρτήσεις που έκαναν τα ίδια τα άτομα στα διάφορα μέσα κοινωνικών δικτύων. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες.

Παρατηρήθηκε αύξηση κρουσμάτων στον νότιο τομέα

  • Η μεγαλύτερη αύξηση των κρουσμάτων, παρατηρήθηκε  στον Νότιο τομέα της Αττικής και αυτό κατά κύριο λόγο οφειλόταν στα πάρτυ που ξεκίνησαν τα κέντρα διασκέδασης με τους χιλιάδες θαμώνες.
  • Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ μιλώντας στην ΕΡΤ, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα κέντρα διασκέδασης, και σχολίασε κιόλας με τα ακόλουθα λόγια και με εμφατικό τρόπο τα ακόλουθα :«Τα υγειονομικά μέτρα είναι πολύ συγκεκριμένα. Οι εικόνες από τα μαγαζιά είναι απαράδεκτες. Να αναλογιστούν ότι αυτό που συμβαίνει είναι υγειονομική βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας. Πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα σε εσωτερικούς χώρους. Πώς είναι δυνατόν σε κέντρα διασκέδασης και καταστήματα να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από ότι ισχύει σε συναυλίες, όπου έχουν ληφθεί άλλα μέτρα. Δεν στέκει πουθενά».

Ακόμα τόνισε ότι 

  • Ότι η αύξηση του ιικόυ φορτίου στα λύματα αυξήθηκε κατά 60%.

Τι ζήτησε ο καθηγητής

  • Ζήτησε την λήψη μέτρων για να καταφέρει να διεξαχθεί το καλοκαίρι όσο πιο ομαλά γίνεται.

  • Όπως τόνισε ο καθηγητής Θεοδωρίδης, ο πραγματικός λόγος που προσβάλλονται άτομα μικρότερα σε ηλικία, είναι διότι αυτή η ημερίδα πληθυσμού είναι και αυτή που έχει την μεγαλύτερη κινητικότητα. Επίσης παραδέχτηκε ότι λόγο των μικρών ηλικιών δεν υπάρχει μεγάλη μετάβαση στα νοσοκομεία με αποτέλεσμα να μην υπερβαρύνετε το σύστημα υγείας.

Πότε θα υπάρξει πρόβλημα με το ΕΣΥ

  •  Τόνισε , το πόσο σημαντικό είναι να εμβολιαστούν οι πολίτες, διότι αν αρχίσουν να προσβάλλονται άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, η άτομα με υποκείμενα νοσήματα τότε θα επιβαρυνθεί πολύ το σύστημα υγείας.

Ακολουθεί βίντεο με τα όσα δήλωσε ο καθηγητής


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ