Daily Mail: Στις 19 Ioυλίου ανοίγουν τα ταξίδια στην Ελλάδα για τους πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς


Οι πλήρως εμβολιασμένοι Βρετανοί αναμένεται να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική καραντίνα , επιστρέφοντας από τις χώρες της λεγόμενης »πορτοκαλί λίστας», μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον αναμένεται να άρει την υποχρέωση καραντίνας για εκατομμύρια Βρετανούς στις 19 Ιουλίου, όταν θα ανακοινωθεί η γενική χαλάρωση των περιορισμών στη γηραιά αλβιόνα.

Aυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Daily Mail, τονίζοντας ότι πλησιάζει η «Ημέρα της Ελευθερίας» για τους Βρετανούς παρά τις ανησυχίες που εκφράζουν οι ειδικοί για την έξαρση της μετάλλαξης «Δέλτα».

Η επίσημη απόφαση από το υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας για το πότε θα «ανοίξει ο τουρισμός» αναμένεται αύριο. Θεωρείται βέβαιο ωστόσο ότι θα συμπέσει με την ανακοίνωση των υπόλοιπων μέτρων.

Ο υπουργός Μεταφορών Γκραντ Σαπς αναμένεται να ανακοινώσει τους νέους κανόνες για τις «πορτοκαλί χώρες» που θεωρούνται και οι δημοφιλέστεροι ταξιδιωτικοί προορισμοί διακοπών. Εκτός από την Ελλάδα «πορτοκαλί χώρες» είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Γαλλία.

Σύμφωνα με ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα, οι επιβάτες από επιλεγμένους προορισμούς θα μπορούν να «ανεβάσουν» το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους πριν από την επιβίβαση.

Κατά την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, θα κατευθύνονται στη συνέχεια σε ειδικές λωρίδες στα σύνορα για να επιταχύνεται η διέλευση τους.

Το αεροδρόμιο του Heathrow μαζί με την British Airways και την Virgin Atlantic – τις δύο αεροπορικές εταιρείες που συμμετείχαν στο δοκιμαστικό πρόγραμμα – δήλωσαν ότι είναι απαραίτητο για να μην υπάρξει καθυστέρηση στην εφαρμογή των αλλαγών.

H λίστα των Βρετανών με τους προορισμούς ανά επίπεδο επικινδυνότηταςDaily Mail

Το χρονοδιάγραμμα φέρεται να επιταχύνεται μετά την αποχώρηση του πρώην υπουργού Υγείας Μάτ Χάνκοκ, ο οποίος παραιτήθηκε μετά από την αποκάλυψη ότι διατηρούσε σχέση με υφιστάμενή του. Ο Χάνκοκ πίεζε για να καθυστερήσει το «άνοιγμα» του τουρισμού τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Ο βρετανικός Τύπος γράφει ότι ένα ακόμη εμπόδιο, οι ενστάσεις της Border Force – η οποία είχε ζητήσει περισσότερο χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί για την εισαγωγή των αλλαγών στα λιμάνια και τα αεροδρόμια -έχει πλέον άρει τις αντιρρήσεις της.

Εκπρόσωποι των επιχειρήσεων τουρισμού ζητούν σαφή ημερομηνία και σαφήνεια ως προς τους νέους κανόνες. Ο νέος υπουργός Υγείας Σατζίντ Νταβίντ είπε στους βουλευτές ότι οι διακοπές των πλήρως εμβολιασμένων θα επιτραπούν «πολύ σύντομα».

Την ίδια στιγμή προκαλούν ανησυχία οι νοσηλείες των ασθενών με κορονοϊό που άγγιξαν ρεκόρ 4 εβδομάδων . Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία οι 6 από τις 10 περισσότερο πληγείσες περιοχές από την Covid-19 στην Ευρώπη βρίσκονται στη Σκωτία.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ