Μις Μεξικό 2021: Κανονικά έγινε ο διαγωνισμός ομορφιάς παρά τα δεκάδες κρούσματα κορονοϊού


Διοργανωτές των καλλιστείων στο Μεξικό πίεσαν να διεξαχθεί κανονικά ο διαγωνισμός παρά το γεγονός ότι εντοπίστηκαν κρούσματα ανάμεσα στις καλλονές, αλλά και τους υπαλλήλους που προετοιμάζουν τη διοργάνωση.

Τουλάχιστον 15 από τις 32 διαγωνιζόμενες στα καλλιστεία Μις Μεξικό 2021 -που πραγματοποιήθηκε την 1η Ιουλίου- είχαν διαγνωστεί θετικές στον κορονοϊό, όπως επίσης ένα μέλος της διοργάνωσης, όπως ανακοίνωσε τοπικός αξιωματούχος υγείας στην πόλη Τσιουάουα.

Ορισμένες από τις κοπέλες μάλιστα εμφάνισαν πυρετό και είχαν βήχα, οι υπεύθυνοι του διαγωνισμού ωστόσο τους είπαν να μην «παραπονιούνται».

«Παρά το γεγονός οτι πολλές [από τις διαγωνιζόμενες] έβηχαν και είχαν πόνο στο σώμα, ακόμη και πυρετό, τους ζήτησαν να μην διαμαρτύρονται», ανέφερε μια πηγή από τη διαγωνισμό στην εφημερίδα Reforma.

Πριν από τη διοργάνωση, οι διαγωνιζόμενες είχαν επισκεφθεί ένα σχολείο στο γραφικό αλλά φτωχό φαράγγι Copper Canyon το οποίο διαχειρίζονται καλόγριες για τα παιδιά της φυλής ιθαγενών Tarahumara.

Οι κοπέλες τους παρέδωσαν σχολικά είδη και έβγαλαν selfies με τους μαθητές. Η Reforma γράφει ότι «τουλάχιστον 10 κοπέλες «είχαν συμπτώματα» σε αυτό το ταξίδι.

Οι διοργανωτές στη βόρεια πόλη Τσιουάουα προχώρησαν κανονικά στη διεξαγωγή του διαγωνισμού την 1η Ιουλίου – δύο ημέρες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Είναι άγνωστο γιατί άλλαξε η ημερομηνία και οι διοργανωτές δεν σχολίασαν σχετικά.

Αξιωματούχοι υγείας στην πολιτεία Τσιουάουα κατηγορούν τους διοργανωτές ότι δεν συνεργάστηκαν και προσπάθησαν να καλύψουν την έξαρση των κρουσμάτων Covid-19. Οι υγειονομικές αρχές ανέφεραν ότι ενημερώθηκαν για το «σκάνδαλο» μετά από ανώνυμη κλήση.

«Η επιτροπή υγείας της πόλης λυπάται για την έλλειψη τιμιότητας και διαφάνειας από την οργανωτική επιτροπή των καλλιστείων», αναφέρει το σχετικό ανακοινωθέν.

Το σκάνδαλο των καλλιστείων ξεσπά καθώς αυξάνονται τα κρούσματα κορονοϊού στο Μεξικό, μια χώρα που ακολούθησε μια κάπως λιγότερο αυστηρή προσέγγιση στα lockdown, το κλείσιμο των συνόρων και τη χρήσης μάσκας.

Την Τρίτη, αξιωματούχοι υγείας ανέφεραν τη μεγαλύτερη αύξηση στις νέες καθημερινές μολύνσεις κορονοϊού από το τέλος Φεβρουαρίου.

Οι Αρχές κατέγραψαν 7.989 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 και 269 θανάτους, ανεβάζοντας τον συνολικό σύνολο σε 2.549.862 μολύνσεις και 233.958 θανάτους. Περίπου το 15% του πληθυσμού έχει εμβολιαστεί πλήρως, ενώ το 25,1% των Μεξικανών έχουν λάβει μία μόνο δόση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ