Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την ηλιοθεραπεία στη θάλασσα

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η υπερβολική έκθεση στο ηλιακό φως μπορεί να βλάψει το δέρμα σας, αλλά γνωρίζετε ότι η έκθεση στις θερμές ακτίνες του ήλιου σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή και με συνεπή τρόπο μπορεί να είναι αρκετά ευεργετική; Μπορεί να θεραπεύσει πολυάριθμες δερματικές παθήσεις και μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ενίσχυση της διάθεσης σας. Η έκθεση σε ηλιακές ακτίνες, η οποία ονομάζεται ηλιοθεραπεία, χρησιμοποιείται από αρχαίους καιρούς λόγω των ιδιοτήτων της για καταπολέμηση ασθενειών.

Ας δούμε ποια είναι τα οφέλη της θεραπείας με ηλιοθεραπεία.  Η  ηλιοθεραπεία με το αλάτι της θάλασσας στο σώμα είναι ένας φυσικός τρόπος για την επούλωση διαφορετικών προβλημάτων υγείας. Το ηλιακό φως βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής µελατονίνης στο σώμα, η οποία είναι απαραίτητη για τη διατήρηση των κιρκαδιανών ρυθμών του σώματος. Η µελατονίνη είναι μια απαραίτητη ορμόνη που απελευθερώνεται από τον αδένα του εγκεφάλου μας. Αυτή η ορμόνη ρυθμίζει τον κύκλο ύπνου μας και επηρεάζεται από την ένταση του ηλιακού φωτός. Αυξάνεται κατά τη διάρκεια της νύχτας και πέφτει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Η ηλιοθεραπεία βοηθά στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος στον οργανισμό και εξαλείφει τις τοξίνες από τον οργανισμό. Είναι επίσης απαραίτητο για την απορρόφηση του ασβεστίου από τα οστά. Η έρευνα δείχνει επίσης ότι οι ακτίνες UVB προάγουν τη σύνθεση της βιταμίνης D3 στο ανθρώπινο σώμα, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here