Ντομάτες : Σας γνωστοποιούμε τους τύπους που χωρίζετε


Όλες οι ντομάτες είναι καρποί του φυτού Solanum lycopersicum , αν και συνήθως αναφέρονται και χρησιμοποιούνται ως λαχανικά στο μαγείρεμα. Οι ντομάτες έχουν φρέσκια, ήπια γεύση και συνήθως είναι κόκκινες – αν και έρχονται και σε άλλα χρώματα, από κίτρινο έως πορτοκαλί έως μοβ. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά όπως η βιταμίνη C και τα αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένης της βήτα καροτίνης και του λυκοπενίου, τα οποία έχουν πολλά οφέλη για την υγεία.

Ντοματίνια
  • Οι ντοματίνια είναι στρογγυλές, δαγκωμένες και τόσο ζουμερές που μπορεί να σκάσουν όταν τις δαγκώνετε.
  • Μια ντοματίνια (17 γραμμάρια) περιέχει μόνο 3 θερμίδες και ίχνη αρκετών βιταμινών και μετάλλων .
  • Είναι το τέλειο μέγεθος για σαλάτες ή για φαγητό μόνο ως σνακ. Είναι επίσης κατάλληλα για σουβλάκια και κεμπάπ.
 Ντομάτες σταφυλιών
  • Οι ντομάτες σταφυλιών έχουν περίπου το μισό μέγεθος των ντοματών. Δεν περιέχουν τόσο πολύ νερό και έχουν επιμήκη μορφή. Μια ντομάτα σταφυλιών (8 γραμμάρια) έχει μόνο 1 θερμίδες .
  • Όπως οι ντοματίνια, οι ντομάτες σταφυλιών είναι εξαιρετικές σε σαλάτες ή τρώγονται μόνοι τους ως σνακ . Ωστόσο, είναι πολύ μικρό για χρήση σε σουβλάκια.
  • Εάν δεν σας ενδιαφέρει η χυμώδης ντοματίνια, η ποικιλία σταφυλιών μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή για εσάς.
  • Οι ντομάτες Ρομά είναι μεγαλύτερες από τις ντομάτες κερασιών και σταφυλιών αλλά δεν είναι αρκετά μεγάλες για να χρησιμοποιηθούν για τεμαχισμό. Οι Ρόμα είναι επίσης γνωστοί ως ντομάτες δαμάσκηνων.
  • Μια ντομάτα Ρομά (62 γραμμάρια) περιέχει 11 θερμίδες και 1 γραμμάριο ινών .
  • Είναι φυσικά γλυκά και ζουμερά, καθιστώντας τους μια σταθερή επιλογή για κονσερβοποίηση ή παρασκευή σάλτσας. Είναι επίσης δημοφιλείς στις σαλάτες.

 Ντομάτες μπριζόλας
  • Οι ντομάτες μπριζόλας είναι μεγάλες, ανθεκτικές και αρκετά σφριγηλές ώστε να διατηρούν το σχήμα τους όταν τεμαχίζονται σε λεπτές φέτες.
  • Μια μεγάλη (182 γραμμάρια) μπριζόλα ντομάτα με διάμετρο 3 ιντσών (8 cm) περιέχει 33 θερμίδες, 2 γραμμάρια ινών και 28% της ημερήσιας τιμής (DV) για τη βιταμίνη C – μια αντιοξειδωτική βιταμίνη που ενισχύει το ανοσοποιητικό .
  • Είναι τέλεια για να φτιάξετε σάντουιτς και χάμπουργκερ. Έχουν επίσης ήπια γεύση και ζουμερά, καθιστώντας τα μια καλή επιλογή για κονσερβοποίηση ή σάλτσα.

Ακολουθεί βίντεο για τις ντομάτες

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ