Βίντεο: Τα drones της ΕΛ.ΑΣ. κατέγραψαν καρέ-καρέ τη δράση ναρκεμπόρων στην Αθήνα


Τα drones της Ελληνικής Αστυνομίας παρακολουθούσαν από αέρος τα μέλη του κυκλώματος ναρκωτικών που διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη σε Αγία Βαρβάρα, Χαϊδάρι και Κολωνό.

Η αστυνομική επιχείρηση στήθηκε υπό άκρα μυστικότητα. Ενδεικτικό είναι ότι τα drones βρίσκονταν πάνω από τους διακινητές των ναρκωτικών, την ώρα που γινόταν το «αλισβερίσι θανάτου» σε πάρκα, χωρίς οι τελευταίοι να αντιληφθούν το παραμικρό.

Το υλικό από τις κάμερες των μη επανδρωμένων αεροσκαφών δόθηκε στη δημοσιότητα κατόπιν εισαγγελικής διάταξης. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν για την υπόθεση οχτώ άτομα.

Κομβικό σημείο της έρευνας ήταν έλεγχος που είχε γίνει στα Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού, όπου αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης εντόπισαν σε ταξιδιωτικό σάκο που είχαν στην κατοχή τους τρία άτομα, τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν 4.291 γραμμ. κάνναβης (skunk).

Ακολούθως, στην κατοχή 19χρονου βρέθηκε κλειδί αυτοκινήτου και μετά από στοχευμένες αναζητήσεις που διενήργησαν ανωτέρω αστυνομικοί, εντόπισαν εκμισθωμένο όχημα στο Χαϊδάρι, όπου στο χώρο αποσκευών του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 2.030 γραμμ. κοκαΐνης διαχωρισμένα σε τρεις συσκευασίες και συσκευασία περιέχουσα -31- γραμμ. κάνναβης.

Οι συλληφθέντες αρχικά οδηγήθηκαν στο οικείο τμήμα και εν συνεχεία στο Τμήμα Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας που ερευνούσε προανακριτικά την εγκληματική δράση της συμμορίας και είχε ταυτοποιήσει τα ανωτέρα άτομα.

Έτσι, συνελήφθησαν μεσημβρινές ώρες της 22-6-2021 στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης στις περιοχές Αγίας Βαρβάρας, Χαϊδαρίου και Κολωνού, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αγίας Βαρβάρας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Δυτικής Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Περιστερίου, της Ο.Π.Κ.Ε., της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) και σκύλου της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, επιπλέον -5- μέλη της εγκληματικής ομάδας ( -3- αλλοδαποί και -2- ημεδαποί).

Όπως εξακριβώθηκε, τα μέλη της συμμορίας προέβαιναν συστηματικά και με διαρκή δράση στην προμήθεια, αποθήκευση, εμπορία και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.

Ως προς τον τρόπο δράσης και για τη μεταξύ τους επικοινωνία, είχαν προμηθευτεί τηλεφωνικές συνδέσεις που είχαν εκδοθεί σε στοιχεία ανύπαρκτων προσώπων και τις οποίες άλλαζαν συχνά. Χρησιμοποιούσαν διαδικτυακές εφαρμογές συνομιλιών και ειδική διάλεκτο για τις ναρκωτικές ουσίες και τα χρηματικά ποσά.

Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποίησαν εκμισθωμένα οχήματα. Ακόμη, είχαν αναπτύξει τακτικές αντιπαρακολούθησης.

Επιπρόσθετα, προ της αγοραπωλησίας, πραγματοποιούνταν μία ή και περισσότερες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πελάτη και στο τελικό στάδιο συνομιλία σε διαδικτυακή εφαρμογή, όπου καθορίζονταν ο χρόνος και το σημείο συνάντησης, καθώς και η ποσότητα των ναρκωτικών ουσιών.

Από τα μέλη, δύο ήταν τα αρχηγικά και οι υπόλοιποι είχαν ρόλο διακινητή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ