Πέθανε διάσημος ηθοποιός (pics)


Πέθανε σε ηλικία 98 ετών ο θρύλος του Bollywood, ο Dilip Kumar

Ο ηθοποιός υπήρξε καθοριστική μορφή του ινδικού κινηματογράφου, που άνθισε μετά την ανεξαρτησία της χώρας.

Ο Kumar εισήχθη στο νοσοκομείο στη Βομβάη την περασμένη εβδομάδα με συμπτώματα δύσπνοιας και πέθανε νωρίς την Τετάρτη το πρωί, σύμφωνα με τον Guardian.

«Πέθανε λόγω παρατεταμένης ασθένειας στις 7.30πμ», δήλωσε ο Δρ Jalil Parkar του νοσοκομείου Hinduja της Βομβάης.

Ο θάνατος του Kumar επιβεβαιώθηκε από έναν φίλο της οικογένειας που δημοσίευσε στο Twitter την Τετάρτη την είδηση. «Με βαριά καρδιά και βαθιά θλίψη, ανακοινώνω τον θάνατο του αγαπημένου μας Dilip πριν από λίγα λεπτά. Ερχόμαστε από τον Θεό και σε αυτόν επιστρέφουμε» έγραψε στο μήνυμά του.

Τα νέα για το θάνατο του Kumar βύθισαν στο πένθος ολόκληρη την Ινδία. Ο άνθρωπος, με το προσωνύμιο «ο βασιλιάς της τραγωδίας», υπήρξε αγαπημένη φιγούρα στο Bollywood για πολλές γενιές και ήταν ένας από τους πρώτους ηθοποιούς της χώρας στα τέλη της δεκαετίας του 1950, που όπως ο ίδιος υποστήριζε είχε υιοθετήσει την συγκεκριμένη τεχνική στην ηθοποιία πριν από τον Μάρλον Μπράντο.

Ο πρωθυπουργός, Narendra Modi, ήταν μεταξύ εκείνων που εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους για τον θάνατο του Kumar.

«Ο Dilip Kumar Ji θα μείνει στην μνήμη μας ως ως κινηματογραφικός θρύλος. Ήταν ευλογημένος με απαράμιλλη λαμπρότητα» ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του.

Η καριέρα του Dilip Kumar ξεκίνησε μαζί με τους Dev Anand και Raj Kapoor. Ο Kumar έγινε ένα από τα τρία μεγάλα ονόματα που κυριάρχησαν στη χρυσή εποχή του ινδικού κινηματογράφου από τη δεκαετία του 1940 έως τη δεκαετία του ’60.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ