Νερό με λεμόνι: Πώς η προσθήκη λεμονιού στο νερό σας είναι ωφέλιμη για την υγεία [vid]

Πολλά από τα στοιχεία που υποστηρίζουν τα οφέλη του νερού με χυμό λεμονιού στην υγεία προέρχονται από αναφορές καταναλωτών. Αυτό σημαίνει πως λίγη επιστημονική έρευνα έχει γίνει ειδικά για το νερό με λεμόνι, ωστόσο πληθώρα ερευνών υποστηρίζουν τις ευεργετικές δράσεις του νερού και των λεμονιών ξεχωριστά.

Ας δούμε πώς το σώμα μας μπορεί να επωφεληθεί από το νερό με λεμόνι

  • Προωθεί την ενυδάτωση

Η επαρκής λήψη υγρών και ειδικότερα νερού είναι γνωστό ότι επηρεάζει θετικά την υγεία του οργανισμού, ενώ η αφυδάτωση μπορεί να επιβαρύνει και την ψυχική μας υγεία. Το νερό είναι το καλύτερο ποτό για ενυδάτωση. Ωστόσο, ορισμένοι άνθρωποι αναφέρουν ότι δεν τους αρέσει η γεύση του. Η προσθήκη λεμονιού ενισχύει τη γεύση του νερού και μπορεί να σας βοηθήσει να πίνετε περισσότερο νερό μέσα στη μέρα.

  • Είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C

Τα εσπεριδοειδή όπως τα λεμόνια έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, ένα πρωταρχικό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία των κυττάρων από τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Ίσως έχετε ακούσει ότι η βιταμίνη C μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τον περιορισμό της διάρκειας του κοινού κρυολογήματος σε μερικούς ανθρώπους. Οι σεχτικές μελέτες ωστόσο είναι αντιφατικές.

Επιπλέον, η βιταμίνη C μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων και εγκεφαλικού επεισοδίου, καθώς και τα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης. Κι ενώ τα λεμόνια δεν βρίσκονται στην κορυφή της λίστας εσπεριδοειδών με υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C, εξακολουθούν να αποτελούν μια καλή πηγή.

  • Υποστηρίζει την απώλεια βάρους

Έρευνες έχουν δείξει ότι τα αντιοξειδωτικά πολυφαινόλης που βρίσκονται στα λεμόνια μειώνουν σημαντικά την αύξηση βάρους σε ποντίκια που είναι υπέρβαρα. Στις μελέτες ποντικών, οι αντιοξειδωτικές ενώσεις αντισταθμίζουν επίσης τις αρνητικές επιδράσεις στα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και την αντίσταση στην ινσουλίνη, τους δύο κύριους παράγοντες κινδύνου ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

  • Βελτιώνει την ποιότητα του δέρματός σας

Η βιταμίνη C που βρίσκεται στα λεμόνια μπορεί να συμβάλει στη μείωση των ρυτίδων του δέρματος, την αντιμετώπιση της ξηροερμίας λόγω γήρανσης και των δερματικών διαταραχών που οφείλονται στον ήλιο. Το πώς βελτιώνει το νερό το δέρμα είναι αμφιλεγόμενο, αλλά ένα είναι σίγουρο: Εάν το δέρμα σας χάνει υγρασία, γίνεται ξηρό και επιρρεπές σε ρυτίδες.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here