Πώς να καθαρίσετε τα δερμάτινα αντικείμενα και αξεσουάρ


Ο καθαρισμός λεκέδων επάνω από το δέρμα εξαρτάται από τον τύπο του. Αν το δέρμα είναι απορροφητικό θα βγει πιο δύσκολα, ενώ αν έχει κάποια προστατευτική επικάλυψη θα αφαιρεθεί ευκολότερα. Δείτε εύκολους και οικολογικούς τρόπους που μπορείτε να δοκιμάσετε προτού πάτε στον ειδικό.

Να θυμάστε ότι πρέπει πάντα να κάνετε μια δοκιμή σε ένα κρυφό σημείο, για να επιβεβαιώσετε ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείτε δεν θα βλάψει το υλικό.

Λεκές από μελάνι Χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση, διότι το μελάνι απορροφάται πλήρως. Το αλκοόλ και η λακ μαλλιών θεωρούνται αποτελεσματικά μέτρα για την αφαίρεση αυτών των λεκέδων. Εφαρμόστε τη λακ και σκουπίστε με ένα ύφασμα ή βάλτε λίγο οινόπνευμα σε ένα βαμβάκι και τρίψτε ελαφρά. Αν το επαναλάβετε και δεν βγει, ίσως χρειαστεί να βάψετε την επιφάνεια με ειδική χρωστική ουσία που θα προμηθευτείτε από επαγγελματία.

manchas-tinta-e1404212328605
Share
Νερό Οι λεκέδες από νερό μπορούν να δημιουργήσουν μια τσαλακωμένη επιφάνεια. Γενικά, οι λεκέδες αυτοί εξατμίζονται και δεν αφήνουν ίχνη. Προσοχή: Μη χρησιμοποιήσετε πηγή θερμότητας γιατί θα δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα, αφήστε το να εξατμιστεί μόνο του. Στο τέλος περάστε το με μια κρέμα για τη φροντίδα των δερμάτινων και θα είναι ξανά σαν καινούργιο.

Λίπος Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να κάνετε είναι να αφαιρέσετε το λίπος με ένα σφουγγάρι ή μια πετσέτα. Στη συνέχεια ρίξτε λίγο ταλκ για να απορροφήσει το υπόλοιπο λίπος από το δέρμα. Σκουπίστε το έπειτα από πέντε ώρες και τελειώσατε.

Το δέρμα είναι ένα ακριβό υλικό, συνεπώς μια επένδυση του σαλονιού ή της πολυθρόνας σας πρέπει να έχει από εσάς την κατάλληλη φροντίδα για να διατηρήσει τη γοητεία της – και την αξία της – για περισσότερο καιρό. Διαφορετικοί τύποι λεκέδων στο δέρμα χρειάζονται διαφορετική μεταχείριση. Το μελάνι είναι ίσως ο μοναδικός λεκές που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα διότι μετά δεν διορθώνεται. Όλοι οι άλλοι λεκέδες μπορούν να αφαιρεθούν σχετικά εύκολα. Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω απλές συμβουλές και αφαιρέστε τους λεκέδες. Ωστόσο, αν επιμένουν θα πρέπει να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ