Απολογείται ξανά σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης

Το ανακριτικό κατώφλι, από το οποίο οδηγήθηκε στις φυλακές της Τρίπολης στις 26 Φεβρουαρίου 2021, θα περάσει και πάλι σήμερα ο Δημήτρης Λιγνάδης

Ο σκηνοθέτης έχει κληθεί σε νέα απολογία από την 19η ανακρίτρια προκειμένου να απολογηθεί για δύο ακόμη υποθέσεις βιασμών, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την απόφαση για την περαιτέρω ποινική του μεταχείριση, καθώς πρόκειται για διαφορετικές δικογραφίες.

Την προηγούμενη φορά που κλήθηκε να απολογηθεί ο Δημήτρης Λιγνάδης, η διαδικασία ήταν πολύωρη, με την ανακρίτρια και τον εισαγγελέα να εκφράζουν την άποψη στις 2 τα ξημερώματα πως ο κατηγορούμενος πρέπει να προφυλακιστεί. Μάλιστα, τότε η 19η τακτική ανακρίτρια είχε ταχθεί υπέρ και της σύλληψης του καλλιτέχνη, με βάση τα στοιχεία της εισαγγελικής έρευνας ως προς τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της πράξης, τα οποία σε συνδυασμό με τη διάρκεια της δράσης του κρίθηκε ότι τον καθιστούν ύποπτο τέλεσης και νέων αξιόποινων πράξεων.

Οι νέες δικογραφίες

Η πρώτη δικογραφία για την οποία καλείται να απολογηθεί σήμερα, αφορά σε μήνυση που είχε κατατεθεί σε βάρος του από πρόσωπο που υποστηρίζει ότι βιάστηκε το 2018. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δ. Μ εμφανίζεται να καταγγέλλει ότι γνώρισε τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του εθνικού θεάτρου στην πλατεία του Αγίου Παύλου στο Μεταξουργείο. Η γνωριμία τους φέρεται να έγινε στην πλατεία κοντά στο σπίτι του σκηνοθέτη, όταν ο τελευταίος φέρεται να τον προσέγγισε και να έπιασαν συζήτηση. Έπειτα -σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο μηνυτής- ο σκηνοθέτης του πρότεινε να πάνε στο σπίτι του, όπου του έδωσε αλκοόλ και ναρκωτικές ουσίες και στη συνέχεια τον βίασε.

Κατά τις εξηγήσεις που έδωσε ο Δημήτρης Λιγνάδης στο προηγούμενο στάδιο της διαδικασίας, χαρακτήρισε «προϊόν μυθοπλασίας» και «φανταστικό σενάριο» τη μήνυση σε βάρος του, λέγοντας: «Τον μηνυτή, όχι μόνο δεν τον βίασα, αλλά δεν το γνωρίζω καν. Η μήνυση του αποτελεί προϊόν μυθοπλασίας χωρίς κανένα αντικειμενικό στοιχείο που να επιβεβαιώνει όσα ψευδώς ισχυρίζεται».

Ο σκηνοθέτης χαρακτήρισε τον μάρτυρα «στρατευμένο» και έκανε λόγο για «πρόχειρα κατασκευασμένη ιστορία από τον ίδιο δικηγόρο», η οποία αποκαλύφθηκε από έναν έλεγχο στο διαδίκτυο. «Με τη συνδρομή του διαδικτύου τίποτα δε μένει κρυφό. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα που έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Facebook και Instagram προέκυψε ότι άτομο με τα στοιχεία του μηνυτή είχε ερωτική σχέση με μία γυναίκα, την Φ.Κ, η οποία στη συνέχεια παντρεύτηκε τον ηθοποιό Δ.Μ., ο οποίος ήταν συμφοιτητής μου και είναι προσωπικός φίλος του Σπύρου μπιμπίλα, πρόεδρου του σωματείου Ελλήνων ηθοποιών, για τον οποίο έχω καταγγείλει και στο απολογητικό μου υπόμνημα ότι βρίσκεται πίσω από αυτή την σε βάρος μου σκευωρία» είπε στο στάδιο παροχής εξηγήσεων ο κ. Λιγνάδης.

Η δεύτερη υπόθεση βιασμού

Η τελευταία υπόθεση για την οποία ασκήθηκε δίωξη πρόσφατα σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη, προέκυψε από την κατάθεση στην 19η ανακρίτρια ενός 24χρονου άνδρα, ο οποίος φέρεται να κατηγορεί τον σκηνοθέτη για βιασμό πριν από 7 χρόνια, όταν βρισκόταν σε ηλικία 17 ετών. Στην κατάθεσή του, ο 24χρονος σήμερα μάρτυρας, ο οποίος φέρεται να «φιλοξενήθηκε» για επτά μήνες στο σπίτι του ηθοποιού το 2015, αναφέρεται στην κακοποίηση που υπέστη, ενώ περιγράφει κι ένα «modus operandi» του σκηνοθέτη, υποστηρίζοντας ότι «ψάρευε» ανήλικα στην πλατεία κάτω από το σπίτι του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here