Santa Clara: Ο αριθμός των θανάτων COVID-19 της κομητείας μειώθηκε κατά 22% μετά τον έλεγχο


Santa Clara: Τον περασμένο μήνα, η κομητεία Alameda της Καλιφόρνιας ανακοίνωσε ότι μείωσε τον αριθμό των θανάτων της κατά περίπου 25% Δρ. Saphier: Τα εμβόλια MRNA πιθανότατα προσφέρουν καλή προστασία έναντι της νέας παραλλαγής λάμδα COVID-19. Η Δρ. Nicole Saphier συζητά την παραλλαγή λάμδα της COVID-19, η οποία αποτελεί τώρα την πλειονότητα των κρουσμάτων κορωνοϊού στη Νότια Αμερική. Μια κομητεία στη βόρεια Καλιφόρνια ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αναθεώρησε τη μέθοδο με την οποία καταγράφει τους θανάτους από κορωνοϊούς που οδήγησαν σε πτώση 22% του αριθμού των θανάτων της, ανέφερε μια έκθεση. Η κομητεία της Σάντα Κλάρα έλεγχε όποιον πέθαινε με τον ιό ως θάνατο COVID-19, ακόμα κι αν δεν έπαιζε ρόλο.

Ωστόσο, η κομητεία λέει τώρα ότι για να αποδοθεί ένας θάνατος στον ιό, η ασθένεια πρέπει να καταγραφεί ως παράγων που συνέβαλε στην αιτία θανάτου, ανέφερε το Mercury News.

Η δρ. Sarah Rudman, η βοηθός υπευθύνου δημόσιας υγείας της κομητείας, δήλωσε στο έγγραφο ότι η αρχική διαδικασία – κατά τη διάρκεια του κύματος – “ήταν η σωστή απόφαση εκείνη την εποχή.” “Τώρα είμαστε σε θέση να κάνουμε αυτήν τη βαθιά αναθεώρηση των πιστοποιητικών θανάτου για να κάνουμε αυτές τις λεπτομερείς εκτιμήσεις”, είπε.

Ο αριθμός των νεκρών μειώθηκε κατά 22%, από 2.201 σε 1.696 θανάτους. Τον περασμένο μήνα, η κομητεία Alameda της πολιτείας ανακοίνωσε ότι μείωσε τον αριθμό των θανάτων της κατά περίπου 25% αφού διαπίστωσε ότι ορισμένοι θάνατοι δεν ήταν «άμεσο αποτέλεσμα» του ιού.

Η Δρ. Μόνικα Γκάντι, ειδική για τις ασθένειες στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο, δήλωσε σε μια θυγατρική της CBS ότι «η διαφανής επικοινωνία είναι σε ανοδική πορεία».

«Εννοώ, με την έννοια ότι είναι αλήθεια ότι αν το κάναμε σε ολόκληρο το έθνος, θα μείωνε το ποσοστό θανάτων», είπε.

Ένα μειονέκτημα αυτού θα μπορούσε να είναι ότι οι άνθρωποι θα πουν, “Λοιπόν, δεν ήταν τόσο σοβαρό όσο λέγατε.”

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ