Μαλαισία Covid-19: Επέκταση εμβολιασμού σε όλους τους αλλοδαπούς της χώρας

“Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε ότι οι αλλοδαποί πολίτες που διαμένουν στη Μαλαισία θα λάβουν εμβόλια COVID-19 δωρεάν στο πλαίσιο του Εθνικού Προγράμματος Ανοσοποίησης”, δήλωσε ο Kharier Jamaluddin, υπουργός Επιστημών, Τεχνολογίας και Καινοτομίας της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας, ο οποίος ηγείται της εκστρατείας εμβολιασμού, στο Twitter την Πέμπτη. “Θα περιλαμβάνει διπλωμάτες, εκπατρισμένους, φοιτητές, αλλοδαπούς συζύγους και παιδιά, αλλοδαπούς εργάτες και κατόχους καρτών του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες”.

Δήλωση της ομάδας δράσης της χώρας για το εμβόλιο ανέφερε ότι ενώ οι Μαλαισιανοί ήταν η προτεραιότητα της κυβέρνησης, ήταν απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι και οι μη-πολίτες εμβολιάστηκαν προκειμένου να επιτευχθεί επαρκής κάλυψη για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Σημείωσε επίσης ότι τα περισσότερα συμπλέγματα της νόσου εμφανίζονταν πλέον σε χώρους εργασίας, όπως γραφεία, εργοτάξια και εργοστάσια και συμπλήρωσε ότι ενώ οι Μαλαισιανοί ήταν η προτεραιότητα της κυβέρνησης, ήταν απαραίτητο να διασφαλιστεί ότι και οι μη πολίτες εμβολιάστηκαν προκειμένου να επιτευχθεί επαρκής κάλυψη για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Σημείωσε επίσης ότι τα περισσότερα συμπλέγματα της νόσου εμφανίζονταν πλέον σε χώρους εργασίας, όπως γραφεία, εργοτάξια και εργοστάσια.

Εκατομμύρια μετανάστες, πολλοί εκ των οποίων χωρίς χαρτιά, ζουν στη Μαλαισία και συχνά εργάζονται σε χαμηλόμισθες δουλειές που θέλουν να κάνουν λίγοι Μαλαισιανοί. Παρά τις υποσχέσεις ότι οι μετανάστες δεν θα κινδύνευαν κατά τη διάρκεια του περσινού εγκλεισμού, χιλιάδες αλλοδαποί συνελήφθησαν σε εφόδους μετανάστευσης και πολλοί είπαν ότι φοβόντουσαν να βγουν -ακόμη και να δοκιμαστούν- σε περίπτωση που κρατούνταν. Το υπουργικό συμβούλιο συμφώνησε “κατ’ αρχήν” ότι το εμβόλιο θα χορηγείται επίσης δωρεάν σε αλλοδαπούς χωρίς χαρτιά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here