20 Απριλίου 2024

Διάμεση πνευμονοπάθεια : Μάθετε το προσδόκιμο ζωής των ασθενών τους


Το οξυγόνο ταξιδεύει μέσω των κυψελών στην κυκλοφορία του αίματος σας. Όταν είναι σημάδια, αυτοί οι σάκοι δεν μπορούν να επεκταθούν τόσο πολύ. Ως αποτέλεσμα, λιγότερο οξυγόνο εισέρχεται στο αίμα σας. Μπορούν επίσης να επηρεαστούν και άλλα μέρη των πνευμόνων σας, όπως οι αεραγωγοί, η επένδυση των πνευμόνων και τα αιμοφόρα αγγεία. Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά οι πληροφορίες.

Προσδόκιμο ζωής και πρόγνωση
  • Η διάμεση πνευμονοπάθεια μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο και ανάλογα με το τι την προκάλεσε. Μερικές φορές προχωρά αργά. Σε άλλες περιπτώσεις, επιδεινώνεται γρήγορα. Τα συμπτώματά σας μπορεί να κυμαίνονται από ήπια έως σοβαρά.
  • Ορισμένες διάμεσες πνευμονοπάθειες έχουν καλύτερη πρόγνωση από άλλες. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τύπους, που ονομάζεται ιδιοπαθή πνευμονική ίνωση, μπορεί να έχει περιορισμένη προοπτική. Η μέση επιβίωση για άτομα με αυτόν τον τύπο είναι αυτή τη στιγμή 3 έως 5 χρόνια. Μπορεί να διαρκέσει περισσότερο με ορισμένα φάρμακα και ανάλογα με την πορεία του. Τα άτομα με άλλους τύπους διάμεσης πνευμονικής νόσου, όπως η σαρκοείδωση, μπορούν να ζήσουν πολύ περισσότερο.
  • Ενώ η μεταμόσχευση πνευμόνων μπορεί να βελτιώσει την επιβίωσή σας, τα μελλοντικά φάρμακα πιθανότατα θα προσφέρουν τις καλύτερες λύσεις για τους περισσότερους ανθρώπους.

Τύποι

Η διάμεση πνευμονοπάθεια έρχεται σε περισσότερους από 200 διαφορετικούς τύπους. Μερικά από αυτά περιλαμβάνουν:

  • αμίαντος: φλεγμονή και ουλές στους πνεύμονες που προκαλούνται από την αναπνοή σε ίνες αμιάντου
  • βρογχιολίτιδα obliterans: μια κατάσταση που προκαλεί απόφραξη στους μικρότερους αεραγωγούς των πνευμόνων, που ονομάζονται βρογχιόλια
  • πνευμονοκονιοποίηση του άνθρακα: πνευμονική κατάσταση που προκαλείται από έκθεση σε σκόνη άνθρακα
  • χρόνια πυριτίαση : μια πνευμονική νόσος που προκαλείται από την αναπνοή στο ορυκτό διοξείδιο του πυριτίου
  • πνευμονική ίνωση που σχετίζεται με συνδετικό ιστό : μια πνευμονική νόσος που προσβάλλει ορισμένα άτομα με ασθένειες του συνδετικού ιστού όπως το σκληρόδερμα

Ακολουθεί βίντεο για την διάμεση πνευμονοπάθεια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ