Γεραπετρίτης: Δεν σχεδιάζουμε καθολικό lockdown – Τι είπε για υποχρεωτικό εμβολιασμό σε αστυνομικούς


Απαντήσεις για το ενδεχόμενο καθολικού lockdown, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τα επόμενα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας του κορονοϊού έδωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης

Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει καθολικά απαγορευτικά μέτρα διευκρίνισε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης απαντώντας στο ερώτημα αν υπάρχει ενδεχόμενο γενικού lockdown.

Όπως εξήγησε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ αυτό θα γίνει αφενός επειδή δεν το αντέχει η ελληνική οικονομία, αφετέρου επειδή βρισκόμαστε σε διαφορετική φάση σε σχέση με το προηγούμενο εξάμηνο λόγω του εμβολίου, που είναι καθολικό αγαθό.

Δεσμεύθηκε, πάντως, ότι η κυβέρνηση θα μεριμνήσει για όλους τους πολίτες τονίζοντας ότι δεν θα γίνει δυσμενής διάκριση για όσους έχουν εμβολιαστεί.

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν θα υπάρξουν χώροι διασκέδασης μόνο για εμβολιασμένους πολίτες, ανέφερε ότι θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι θα υπάρχει σχετική πρόσβαση για όλους, ωστόσο, συμπλήρωσε, ότι θα πρέπει να αποκατασταθούν οι ελευθερίες όσων εμβολιάστηκαν.

Σχετικά με το ενδεχόμενο υποχρεωτικού εμβολιασμού, σχολίασε ότι με βάση τη σχετική μελέτη της επιτροπής βιοηθικής, βρίσκεται σε εξέλιξη η μελέτη για το πως θα προχωρήσει το συγκεκριμένο ζήτημα για συγκεκριμένες δομές, όπως υγειονομικές, φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ατόμων με αναπηρία.

Ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι σε δεύτερο στάδιο θα ξεκινήσει η συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας, τα μέσα μεταφοράς και την εκπαίδευση. Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα αντισυνταγματικότητας για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό σε κρίσιμες μονάδες και δομές.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ