Εμβόλιο Covid- 19: Τι σημαίνει για επιζώντες από εγκεφαλικό

Θα πρέπει, ένας επιζών εγκεφαλικού, να πάρει το εμβόλιο; Το εμβόλιο Pfizer/BioNTech  έχει εγκριθεί από τη ρυθμιστική αρχή για τα φαρμακευτικά προϊόντα και την υγειονομική περίθαλψη (MHRA), κατόπιν των αυστηρότερων δοκιμών για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα. Το εμβόλιο έχει δοκιμαστεί σε χιλιάδες ανθρώπους σε διαφορετικές φάσεις κλινικών δοκιμών και η MHRA επιβεβαίωσε ότι το εμβόλιο αυτό έχει περάσει τις αυστηρές δοκιμασίες για ασφάλεια, ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

Εάν λαμβάνετε αντιπηκτικά φάρμακα, ο γιατρός σας θα ελέγξει ότι είναι εντάξει για εσάς να κάνετε τo εμβόλιο. Εάν έχετε οποιαδήποτε ανησυχία, παρακαλείσθε να τα συζητήσετε με το γιατρό σας ή με τον γιατρό που σας χορηγεί την ένεση. Ορισμένοι επιζώντες από εγκεφαλικά επεισόδια μπορεί να βρίσκονται σε ομάδα υψηλότερης προτεραιότητας λόγω της ηλικίας τους, επειδή ζουν σε ίδρυμα περίθαλψης ή επειδή έχουν άλλη πάθηση η οποία τους καθιστά κλινικά εξαιρετικά ευάλωτους και με πολύ υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσου από τον κορωνοϊό. Οι γιατροί στο νοσοκομείο Piedmont ανέφεραν ότι οι ασθενείς με καρδιακή και εγκεφαλική νόσο πρέπει οπωσδήποτε να εμβολιάζονται. Είπαν ότι ο κύριος λόγος αν ένας καρδιακός ασθενής προσβληθεί από COVID- 19, έχει μεγαλύτερες πιθανότητες να αναπτύξει επιπλοκές.

 

Η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων και Υγειονομικής Περίθαλψης (MHRA) ενέκρινε τα εμβόλια Pfizer/BioNTech, Oxford/AstraZeneca και Moderna, μετά από τις αυστηρότερες δοκιμές ασφάλειας και αποτελεσματικότητας. Το να έχουμε ένα αποτελεσματικό εμβόλιο είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσουμε τους πιο ευάλωτους, σώζοντας δεκάδες χιλιάδες ζωές. Η Ένωση Εγκεφαλικών Επεισοδίων ενθαρρύνει όλους όσους έχουν τα προσόντα για το εμβόλιο να συμμετάσχουν στο ραντεβού σας όταν επικοινωνήσει μαζί σας η Εθνική Υπηρεσία Υγείας

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here