Γεωργιάδης: Αν οι ειδικοί που «ναι» σε κλειστούς χώρους μόνο για εμβολιασμένους θα το εφαρμόσουμε


Στο ενδεχόμενο να υπάρξει εισήγηση για κλειστούς χώρους σε εστίαση και διασκέδαση μόνο για εμβολιασμένους αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Η κυβέρνηση θα εφαρμόσει τυχόν εισήγηση της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου Υγείας να λειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης αμιγώς για εμβολιασμένους δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι το τελευταίο διάστημα έχει έρθει σε επαφή με αρκετούς καλλιτέχνες, για τους οποίους είπε ότι έχουν πλήρη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών προσθέτοντας ότι αρκετοί από αυτούς με τους οποίους μίλησε είναι πρόθυμοι να μετέχουν σε καμπάνιες ευαισθητοποίησης υπέρ του εμβολιασμού για τον κορονοϊό.

Παράλληλα ο υπουργός Ανάπτυξης προειδοποίησε για αυστηρά πρόστιμα και λουκέτο σε επιχειρήσεις οι ιδιοκτήτες των οποίων προβούν σε «πονηριές» με τους μικτούς χώρους.

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του νυχτερινού κέντρου στο οποίο τραγουδά ο Νίκος Βέρτης να διακόψει την λειτουργία του εξαιτίας της κατάστασης, ο υπουργός εξήγησε πως έχει μιλήσει τόσο με τον ίδιο όσο και με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης η οποία, όπως ανέφερε πρόκειται να ανοίξει την επόμενη εβδομάδα ως Covid Free μαγαζί.

Όσον αφορά την χρήση μάσκας, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε πως η ακριβής απόφαση είναι ότι μπορούμε να μην την φοράμε όπου δεν υπάρχει συνωστισμός και τόνισε πως τίποτα δεν αποφασίζεται εάν δεν υπάρξει υπόδειξη των ειδικών.

Τόνισε επίσης, ότι, η λήψη μέτρων γίνεται προφανώς προκειμένου να ελεγχθεί η πανδημία η οποία δεν έχει τελειώσει ενώ επεσήμανε την αναγκαιότητα να πειστεί η κοινωνία, με όμορφο τρόπο, προκειμένου να τηρεί τα μέτρα και να προσέχει.

Όπως ανέφερε τέλος όσο η πανδημία μεγεθύνεται, είναι προφανές ότι πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ