Μάσκα προσώπου : Βήματα για να την εφαρμόσετε σωστά


Ο σκοπός μιας μάσκας προσώπου εξαρτάται από τον τύπο της. Ορισμένες μάσκες έχουν σχεδιαστεί για να στεγνώσουν το υπερβολικό σμήγμα (λάδι) σε συνδυασμό και λιπαρούς τύπους δέρματος, ενώ άλλοι αναπληρώνουν την χαμένη υγρασία στο ξηρό δέρμα. Μερικές μάσκες προσώπου αντιμετωπίζουν άνισο τόνο δέρματος και άλλοι μπορεί να περιέχουν απολεπιστικά που βοηθούν στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος.

Ανεξάρτητα από τον τύπο της μάσκας, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα για την σωστή εφαρμογή της

  1. Απλώστε τη μάσκα σε ένα λεπτό, ομοιόμορφο στρώμα σε ολόκληρο το πρόσωπό σας. Προσέξτε να αποφύγετε τα μάτια και τα χείλη σας. Μπορείτε επίσης να επεκτείνετε το στρώμα στο λαιμό και στο ντεκολτέ σας.
  2. Ορισμένες μάσκες απαιτούν να κάνετε μασάζ του προϊόντος στο δέρμα σας για λίγα δευτερόλεπτα – αυτά ισχύουν κυρίως για προϊόντα απολέπισης. Διαβάστε τις οδηγίες του προϊόντος εκ των προτέρων εάν δεν είστε σίγουροι.
  3. Περιμένετε 5 έως 20 λεπτά, ανάλογα με τις οδηγίες του προϊόντος. Γενικά, οι μάσκες ξήρανσης για λιπαρό δέρμα αφήνονται για μικρότερο χρονικό διάστημα, ενώ οι μάσκες ενυδάτωσης και αντιγήρανσης αφήνονται για περισσότερο – μερικές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας.
  4. Ξεπλύνετε με ζεστό, όχι ζεστό νερό. Χρησιμοποιήστε ένα μαλακό πανί για ευκολότερη αφαίρεση.
  5. Συνέχεια με τον κανονικό τόνερ, τον ορό, την ενυδατική κρέμα και το αντηλιακό.

Η συχνότητα εφαρμογής της μάσκας προσώπου εξαρτάται από τον τύπο του δέρματός σας. Οι μάσκες κατά της γήρανσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν μερικές φορές την εβδομάδα, ενώ οι μάσκες για λιπαρό δέρμα χρησιμοποιούνται δύο έως τρεις φορές. Ενυδατικές μάσκες μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν μερικές φορές την εβδομάδα. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, ίσως χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε μάσκα προσώπου μία φορά την εβδομάδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ