Σόιμπλε : Να συνεχιστούν οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα

Στην ανάγκη η Ελλάδα να συνεχίσει τις δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις και μετά την πανδημία αναφέρθηκε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μιλώντας στην 25η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης του Economist, ενώ εξέφρασε την άποψη πως τα δημοσιονομικά μέτρα που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα ήταν ορθά.

Ο κ. Σόιμπλε ανέφερε πως η Ελλάδα έπρεπε να λύσει τα προβλήματά της για να αποκτήσει προοπτική ανάπτυξης. «Είναι γνωστό ότι Ελλάδα χρειαζόταν μεταρρυθμίσεις και ο λαός της έπρεπε να πληρώσει βαρύ τίμημα πρόσθεσε και επεσήμανε πως δεν υπήρχε άλλος εναλλακτικός τρόπος εξόδου από την κρίση», είπε.

Σε σχέση με το Grexit, το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ΕΕ που είχε υποστηρίξει και ο ίδιος το 2015, ο πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής ανέφερε: «Είμαι υπέρ, πάντα υπέρ της Ενότητας της ΕΕ και των χωρών οι οποίες τιμούν τις δεσμεύσεις τους προς τους εταίρους της και τους κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες που έχουμε θεσπίσει και θα επανέλθουν μετά το τέλος της πανδημίας».

Ο ίδιος στάθηκε στη σημασία της συνέχισης των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού και υπογράμμισε πως οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης θα πρέπει να κατευθυνθούν πρωτίστως στην καινοτομία.

Ο ίδιος απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες αναφέρθηκε στην κατάσταση διαβίωσης των προσφύγων στα κέντρα υποδοχής στη Νότια Ευρώπη, κάνοντας αρνητική αναφορά σε Ελλάδα και Ιταλία για το ότι δεν διασφαλίζουν καθόλου το θέμα της αξιοπρεπούς διαβίωσης των μεταναστών.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here