Αλόη Βέρα : Τα οφέλη της στην επιδερμίδα του προσώπου


 Η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη μορφή για δερματικές παθήσεις είναι ένα φυτό που ονομάζεται aloe barbadensis Miller . Στη συμβατική ιατρική, η αλόη βέρα χρησιμοποιείται ως τοπική γέλη, η οποία παράγεται από την ουσία που μοιάζει με γέλη μέσα στα φύλλα του φυτού. Είναι επίσης δυνατό να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα απευθείας διασπώντας τα και πιέζοντας το τζελ.

Ωστόσο, είναι πολύ πιο εύκολο να χρησιμοποιήσετε τζελ που είναι έτοιμο για χρήση, ειδικά σε περίπτωση εγκαυμάτων έκτακτης ανάγκης και τραυμάτων. Το OTC gel aloe μπορεί επίσης να περιέχει και άλλα καταπραϋντικά συστατικά, όπως η εχινάκεια και η καλέντουλα.

Οφέλη

Εγκαύματα

  • Για μικρά εγκαύματα, απλώστε τζελ αλόης βέρα στην πληγείσα περιοχή έως και τρεις φορές την ημέρα. Ίσως χρειαστεί επίσης να προστατέψετε την περιοχή με γάζα.

Ηλιακό έγκαυμα

  • Ενώ η αλόη βέρα βοηθά να απαλύνει το ηλιακό έγκαυμα ,έρευνα δείχνει ότι είναι δεν είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη των ηλιακών εγκαυμάτων, οπότε φροντίστε να φοράτε προστασία από τον ήλιο κάθε μέρα!

Μικρές εκδορές

  • Εάν έχετε τραβήξει το πηγούνι ή το μέτωπό σας, μπορείτε να εφαρμόσετε αλόη βέρα στην περιοχή για γρήγορη ανακούφιση από πόνο και αίσθημα καύσου. Χρησιμοποιήστε τρεις φορές την ημέρα.

Περικοπές

  • Εάν έχετε συνηθίσει να αρπάζετε το Neosporin για μια μικρή περικοπή, σκεφτείτε να δοκιμάσετε την αλόη βέρα. Η μοριακή του δομή βοηθά στην επούλωση των πληγών γρήγορα και ελαχιστοποιεί τις ουλές ενισχύοντας το κολλαγόνο και καταπολεμώντας τα βακτήρια Εφαρμόστε έως και τρεις φορές την ημέρα.

Ξηρό δέρμα

  • Το τζελ της αλόης απορροφάται εύκολα, καθιστώντας το ιδανικό για λιπαρό δέρμα. Ωστόσο, μπορεί να βοηθήσει και στη θεραπεία του ξηρού δέρματος. Εξετάστε το ενδεχόμενο να αντικαταστήσετε την κανονική σας ενυδατική κρέμα για αλόη μετά το μπάνιο για να βοηθήσετε να σφραγίσετε την υγρασία στο δέρμα σας.

 Κρύες πληγές

  • Σε αντίθεση με τις πληγές του καρκίνου, οι κρύες πληγές αναπτύσσονται στο εξωτερικό του στόματός σας. Η αλόη βέρα μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία του ιού του έρπητα, ο οποίος είναι επίσης η υποκείμενη αιτία κρύων πληγών. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα γέλης στην κρύα πληγή σας δύο φορές την ημέρα μέχρι να εξαφανιστεί.

Ακολουθεί βίντεο για την Αλόη Βέρα

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ