Ποπ κόρν : Διαβάστε αν έχουν Γλουτένη


Είναι ένα δημοφιλές σνακ, αλλά μπορεί να αναρωτιέστε αν είναι μια αξιόπιστη επιλογή χωρίς γλουτένη.Σε άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη, αλλεργία στο σιτάρι ή κοιλιοκάκη, η κατανάλωση γλουτένης μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες ενέργειες όπως πονοκεφάλους, φούσκωμα και εντερική βλάβη. Αυτό το άρθρο εξηγεί εάν όλα τα ποπ κορν είναι χωρίς γλουτένη και προσφέρουν συμβουλές για την επιλογή ενός που είναι.

Τα περισσότερα ποπ κορν είναι χωρίς γλουτένη
  • Το ποπ κορν είναι φτιαγμένο από καλαμπόκι , το οποίο δεν περιέχει γλουτένη. Στην πραγματικότητα, το καλαμπόκι συνιστάται συχνά ως ασφαλής εναλλακτική λύση για το σιτάρι για όσους έχουν κοιλιοκάκη και οι περισσότεροι άνθρωποι που δεν μπορούν να ανεχθούν τη γλουτένη μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια προϊόντα καλαμποκιού .
  • Ωστόσο, το καλαμπόκι περιέχει πρωτεΐνες που ονομάζονται προλαμίνες αραβοσίτου, οι οποίες μπορεί να είναι προβληματικές για ορισμένα άτομα με κοιλιοκάκη ή δυσανεξία στη γλουτένη .
  • Η έρευνα έχει δείξει ότι ορισμένα άτομα με κοιλιοκάκη μπορεί να παρουσιάσουν φλεγμονώδη απόκριση σε αυτές τις πρωτεΐνες. Για να προσδιορίσετε εάν έχετε ευαισθησία στο καλαμπόκι, είναι καλύτερο να μιλήσετε με τον πάροχο υγειονομικής περίθαλψης .

Ορισμένα προϊόντα ποπ κορν μπορεί να περιέχουν γλουτένη

  • Αν και τα περισσότερα ποπ κορν είναι φυσικά χωρίς γλουτένη, ορισμένες εμπορικές μάρκες μπορεί να περιέχουν αυτήν την ομάδα πρωτεϊνών.
  • Το ποπ κορν που κατασκευάζεται σε εγκαταστάσεις που παράγουν επίσης γλουτένη τροφή ενδέχεται να κινδυνεύει από διασταυρούμενη μόλυνση.
  • Επιπλέον, το ποπ κορν που έχει αρωματιστεί ή παρασκευαστεί χρησιμοποιώντας ορισμένα πρόσθετα μπορεί να περιέχει γλουτένη. Για παράδειγμα, ορισμένα καλύμματα ή μείγματα μπαχαρικών θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν γλουτένη εάν το προϊόν δεν φέρει ετικέτα χωρίς γλουτένη .
  • Μερικά κοινά πρόσθετα που περιέχουν γλουτένη περιλαμβάνουν άρωμα βύνης, άμυλο σίτου, μαγιά μπύρας και σάλτσα σόγιας .

Πώς να βεβαιωθείτε ότι το ποπ κορν δεν περιέχει γλουτένη
  • Εάν είστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ιχνοποσότητες γλουτένης, η επιλογή ποπ κορν χωρίς πρόσθετα ή αρωματικές ύλες είναι καλή ιδέα. Κοιτάξτε τη λίστα συστατικών και επιλέξτε ένα προϊόν που παραθέτει μόνο “ποπ κορν” ή περιέχει μόνο πυρήνες καλαμποκιού και αλάτι.
  • Είναι επίσης καλή ιδέα να επιλέξετε προϊόντα που φέρουν την ένδειξη πιστοποιημένη χωρίς γλουτένη . Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ορίζει ότι τα προϊόντα με ετικέτα χωρίς γλουτένη πρέπει να περιέχουν λιγότερα από 20 μέρη ανά εκατομμύριο (ppm) γλουτένης .

Ακολουθεί βίντεο για το ποπ-κορν

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ