Σεξ λίμπιντο : Ο έλεγχος των γεννήσεων επηρεάζει την ορμή

Σκέφτεστε μια νέα μέθοδο ελέγχου των γεννήσεων; Πιθανότατα έχετε επίσης αποφύγει μερικές σκέψεις (ανησυχίες, ακόμη και) για όλες αυτές τις πιθανές παρενέργειες που έχετε ακούσει, όπως η μειωμένη λίμπιντο . Είναι αλήθεια ότι σχεδόν κάθε μέθοδος ελέγχου των γεννήσεων θα μπορούσε να προκαλέσει κάποιο είδος παρενέργειας. Ωστόσο, για πολλούς ανθρώπους, οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σχετικά μικρές και αξίζουν τα οφέλη:

 • έλεγχος της αναπαραγωγικής υγείας
 • βελτιωμένη ακμή
 • ελαφρύτερες περιόδους
Ποια είναι η σύντομη απάντηση
 • Τα προφυλακτικά μπορεί να προκαλέσουν ερεθισμό του κόλπου και άλλες ενόχληση, ενώ τα σπερματοκτόνα προϊόντα θα μπορούσαν να προκαλέσουν κνησμό και άλλο ερεθισμό.
 • Ο ορμονικός έλεγχος των γεννήσεων είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός στην πρόληψη της εγκυμοσύνης, αλλά μπορεί επίσης να συμβάλει σε ορισμένες ανεπιθύμητες παρενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης λίμπιντο.
 • Μπορεί γενικά να συμφωνήσετε ότι τα οφέλη του ελέγχου των γεννήσεων – δηλαδή, η πρόληψη της εγκυμοσύνης – υπερτερούν της πιθανής μείωσης της λίμπιντο. Παρόλα αυτά, μια αισθητή αλλαγή στη σεξουαλική επιθυμία μπορεί να μην είναι απαραίτητα, καλά, επιθυμητή.
Το ενδιαφέρον για σεξουαλική πράξη ανακτάται από τις εμπειρίες
 • Όσον αφορά τη σεξουαλικότητα, η λίμπιντο σας είναι μόνο ένα μέρος που πρέπει να λάβετε υπόψη. Η σωματική διέγερση, η ικανότητα οργασμού και οποιοσδήποτε πόνος ή ερεθισμός που βιώνετε κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να επηρεάσει το ενδιαφέρον σας για σεξουαλική δραστηριότητα.
 • Θα μπορούσατε να έχετε υψηλή λίμπιντο, αλλά δυσκολεύεστε να αισθανθείτε διεγερμένος. (Ναι, είναι δύο διαφορετικά πράγματα .) Ίσως δεν έχετε κανένα πρόβλημα να φτάσετε στη διάθεση ή να αισθανθείτε διέγερση, αλλά συχνά αντιμετωπίζετε πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ . Ίσως έχετε πρόβλημα να κορυφωθεί εύκολα, αν όχι καθόλου.
 • Ο έλεγχος των γεννήσεων, ειδικά οι ορμονικές ποικιλίες, μπορεί να επηρεάσει ορισμένα από αυτά τα ζητήματα. Όμως – και αυτό είναι ένα σημαντικό «αλλά» που πρέπει να ληφθεί υπόψη  δεν αντιμετωπίζουν όλοι τη μείωση της λίμπιντο όταν χρησιμοποιούν τον έλεγχο των γεννήσεων. Μερικοί άνθρωποι, στην πραγματικότητα, παρατηρούν αυξημένη λίμπιντο.

Μερικές πιθανές εξηγήσεις για το γιατί μπορεί να αντιμετωπίσετε αυξημένη λίμπιντο

 • Είναι κατανοητό να αισθάνεστε λιγότερο ενδιαφέρον για το σεξ εάν ανησυχείτε για να μείνετε έγκυος. Ο έλεγχος των γεννήσεων μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση αυτών των φόβων, οι οποίοι μπορεί στη συνέχεια να αυξήσουν την επιθυμία σας για σεξ.
 • Η επιλογή μιας μεθόδου ελέγχου των γεννήσεων που δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε αμέσως πριν το σεξ μπορεί να διευκολύνει την παραμονή στη στιγμή με τον / τους σύντροφό σας. Αυτό μπορεί να διευκολύνει την απόλαυση του εαυτού σας χωρίς περισπασμούς ή ανησυχίες σχετικά με την εύρεση της κατάλληλης στιγμής για παύση.
 • Εάν χρησιμοποιείτε ορμονικό έλεγχο των γεννήσεων για να διευκολύνετε τα συμπτώματα των συνθηκών υγείας όπως το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών (PCOS) ή την ενδομητρίωση , θα μπορούσατε επίσης να παρατηρήσετε υψηλότερη λίμπιντο καθώς τα συμπτώματά σας βελτιώνονται.

Ακολουθεί βίντεο για την λίμπιντο

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here