Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Ποιες επαγγελματικές ομάδες θα αφορά – Μετακινήσεις για τους αρνητές


Η απειλή της μετάλλαξης «Δέλτα» η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της χώρας ανησυχεί, λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση

Στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιηθούν επίσημες ανακοινώσεις για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορονοϊού, που θα αφορούν συγκεκριμένες ομάδες εργαζομένων.

Η απειλή της μετάλλαξης «Δέλτα» η οποία βρίσκεται στο κατώφλι της χώρας ανησυχεί, λοιμωξιολόγους και κυβέρνηση. Στο «τραπέζι» των επιλογών για το χτίσιμο του πολυπόθητου τείχους ανοσίας έχει πέσει ο υποχρεωτικός εμβολιασμός ορισμένων επαγγελματικών ομάδων.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί θα αφορούν τους υγειονομικούς και τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ για την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου θα προηγηθεί σχετική νομοθετική ρύθμιση, ώστε μέσα στον Αύγουστο να εφαρμοστεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι όσοι αρνούνται να προχωρήσουν στον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους, δεν θα αντιμετωπίζουν απόλυση αλλά θα μετακινούνται σε υπηρεσίες που δεν έχουν επαφή με το κοινό.

Στο «κάδρο» βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί, οι νεοσύλλεκτοι, αλλά και οι αθλητές, ωστόσο προς το παρόν δεν αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις.

Υπενθυμίζεται πως η Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής και Τεχνοηθικής στο πόρισμά της για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες είχε δώσει το πράσινο φως ως έσχατη λύση αναφέροντας:

«Πρόβλεψη υποχρεωτικότητας ως έσχατη λύση, η οποία πρέπει να έχει συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα και να εφαρμοσθεί μόνον εφόσον τα προηγούμενα μέτρα δεν αποφέρουν σημαντική αύξηση του ποσοστού εμβολιασμού. Η ακριβής εφαρμογή τέτοιου μέτρου αφενός πρέπει να ορίζεται με βάση το εργατικό ή το δημόσιο δίκαιο, αφετέρου απαιτεί να συνυπολογίζονται τυχόν συνέπειες στον καταμερισμό καθηκόντων και στελέχωση των δομών σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, ώστε να αποφεύγεται η υπολειτουργία των τελευταίων ή η εργασιακή επιβάρυνση των άλλων εργαζομένων».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ