Αθλητισμός: Η άσκηση που ανακουφίζει τα ενοχλητικά συμπτώματα πριν την περίοδο [vid]


Η άσκηση είναι ένας σημαντικός τρόπος για να παραμείνετες δυνατές και σε φόρμα, να διατηρήσετε το βάρος σας υπό έλεγχο και να μειώσετε τις πιθανότητες να νοσήσετε από ασθένειες όπως ο διαβήτης. Εάν έχετε συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου (PMS), η σωματική δραστηριότητα μπορεί να συμβάλλει σημαντικά στη διαχείρισή τους.

Τα PMS συμπτώματα – συμπτώματα του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου – ποικίλουν από γυναίκα σε γυναίκα. Κάθε μήνα την εβδομάδα που προηγείται της περιόδου σας μπορεί να έχετε παρατηρήσει σημαντικές συναισθηματικές αλλαγές, όπως προβλήματα με τη διάθεσή σας, τον ύπνο ή τη συγκέντρωση και/ή φυσικές αλλαγές, κόπωση, φούσκωμα, αύξηση της όρεξης για φαγητό.

Όσον αφορά τη διαχείριση αυτών των συμπτωμάτων, υπάρχουν διαφορετικές τεχνικές που λειτουργούν ανάλογα με την περίπτωση. Για πολλές γυναίκες ωστόσο η άσκηση φαίνεται να βοηθά πολύ.

Ποιες ασκήσεις βοηθούν;

  • Έρευνες δείχνουν ότι η αερόβια άσκηση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη βελτίωση των συμπτωμάτων του PMS, όπως η κατάθλιψη και η κόπωση. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν αερόβιες προπονήσεις των 60 λεπτών τρεις φορές την εβδομάδα για 8 εβδομάδες αισθάνθηκαν διαφορά θετικά στο σώμα και τα συναισθήματά τους.

Οτιδήποτε αυξάνει τον καρδιακό σας ρυθμό θεωρείται αερόβια άσκηση. Το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, η ποδηλασία και το κολύμπι είναι όλες καλές επιλογές. Η άσκηση βοηθά στη βελτίωση της διάθεσής σας, καθώς ενισχύει την εκροή σημαντικών χημικών ουσιών του εγκεφάλου που ονομάζονται ενδορφίνες. Οι αυξημένες ενδορφίνες μπορεί επίσης να βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας του πόνου που συχνά συνοδεύουν το σύνδρομο PMS.

  • Η γιόγκα είναι μια άλλη δραστηριότητα που μπορεί να βοηθήσει. Μπορεί να συμβάλει στη μείωση του στρες και αυτό αποτελεί μεγάλο κομμάτι της διαχείρισης των συμπτωμάτων σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι πολλές γυναίκες που συμμετείχαν σε ένα πρόγραμμα γιόγκα 12 εβδομάδων είχαν λιγότερους εμμηνορροϊκούς πόνους, κράμπες και φούσκωμα. Είχαν επίσης περισσότερη ενέργεια και καλύτερη διάθεση. Μια άλλη μελέτη έδειξε ότι ορισμένες στάσεις γιόγκα – «κόμπρα», «γάτα» και «ψάρι» – βοήθησαν στην ανακούφιση της δυσμηνόρροιας.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ