Η Motor Oil άντλησε 400 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 2,125%


Η Motor Oil ανακοίνωσε την επιτυχή τιμολόγηση ομολογιών υψηλής εξοφλητικής προτεραιότητας, χωρίς εξασφαλίσεις, ονομαστικής αξίας 400 εκατ. ευρώ, λήξης το 2026, με ετήσιο επιτόκιο 2,125% και τιμή έκδοσης στο 99,471% της ονομαστικής αξίας τους.

Το ποσό της έκδοσης αυξήθηκε από τα 350 εκατ. ευρώ που ζητήθηκαν αρχικά. Οι ομολογίες λήγουν στις 19 Ιουλίου 2026.

Η έκδοση προγραμματίζεται να διακανονιστεί στις 19 Ιουλίου 2021, εφόσον πληρωθούν οι συνήθεις προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση της συναλλαγής.

Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση για την αποπληρωμή του συνόλου των ομολογιών εκδόσεως της Motor Oil Finance plc (100% θυγατρικής της εταιρείας), συνολικής ονομαστικής αξίας 350 εκατ. ευρώ, σταθερού επιτοκίου 3,250% και λήξεως το 2022, συμπεριλαμβανομένης της καταβολής των δεδουλευμένων αλλά μη καταβληθέντων τόκων των εν λόγω ομολογιών, για την αποπληρωμή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης και για γενικούς εταιρικούς σκοπούς.

Η Citigroup Global Markets Europe AG ενεργεί ως Γενικός Συντονιστής και συνδιαχειριστής του βιβλίου προσφορών (Global Coordinator and Joint Book-runner), ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Eurobank Α.Ε., η Goldman Sachs Bank Europe SE, η HSBC Continental Europe S.A., η ING Bank N.V., η J.P. Morgan AG, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., η Nomura Financial Products Europe GmbH, η Τράπεζα Optima bank Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. ενεργούν ως συνδιαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners).


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ