Άγχος Ύπνος: Τα ισχυρότερα αιθέρια έλαια για καλύτερο ύπνο & ανακούφιση από το στρες [vid]

Η αρωματοθεραπεία χρησιμοποιείται συχνά ως φυσική θεραπεία για την ανακούφιση του άγχους και του στρες. Οι τοπικές εφαρμογές και η εισπνοή αιθέριων ελαίων είναι μερικοί μόνο από τους πιο συνηθισμένους τρόπους με τους οποίους τα ευεργετικά αιθέρια έλαια μπορούν να αξιοποιηθούν στην αρωματοθεραπεία.

Σημειώνεται ότι τα αιθέρια έλαια δεν πρέπει ποτέ να καταναλώνονται.

Ποια είναι τα καλύτερα αιθέρια έλαια για την αντιμετώπιση του άγχους

  • Βαλεριάνα

Η Βαλεριάνα είναι ένα βότανο που χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα. Το αιθέριο έλαιο βαλεριάνας προέρχεται από τις ρίζες του φυτού και έχει έντονο άρωμα. Μερικά άτομα ενοχλούνται ωστόσο από τη μυρωδιά της.

Η βαλεριάνα θεωρείται ότι περιέχει ενώσεις που προάγουν τον ύπνο και ηρεμούν το νευρικό σύστημα. Επίσης, μπορεί να έχει ήπια ηρεμιστική επίδραση στο σώμα. Εξαιτίας αυτών, χρησιμοποιείται συχνά ως βοηθητικό ύπνου.

Σε μια ανασκόπηση του 2020 για τα οφέλη της βαλεριάνας για τον ύπνο και τις διαταραχές του, εξετάστηκαν επτά μελέτες για την επίδραση της βαλεριάνας στο άγχος. Έξι από αυτές δεικνύουν ότι η χρήση βαλεριάνας ως θεραπευτικού συμπληρώματος για την ανακούφιση του άγχους έχει θετικά αποτελέσματα στα συμπτώματα.

Τρόπος χρήσης:

Προσθέστε μερικές σταγόνες λάδι βαλεριάνας σε μια ειδική συσκευή αρωματοθεραπείας και εισπνεύστε. Η βαλεριάνα μπορεί να σας κάνει να νυστάξετε, μην ανησυχήσετε, είναι απολύτως φυσιολογικό. Σημειώνεται ότι η χρήση της συνίσταται επίσης στην ανακούφιση από πονοκέφαλο, τρέμουλο και αίσθημα ταχυπαλμίας.

  • Λεβάντα

Η λεβάντα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή έλαια στην αρωματοθεραπεία. Έχει ένα γλυκό λουλουδάτο άρωμα με ξυλώδη νότα. Το έλαιο λεβάντας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανακούφιση του άγχους. Επειδή έχει ηρεμιστικές δράσεις μπορεί επίσης να βοηθήσει με διαταραχές ύπνου.

Τρόπος χρήσης:

Απολαύστε ένα χαλαρωτικό λουτρό λεβάντας συνδυάζοντας αρκετές σταγόνες λάδι λεβάντας με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι jojoba. Ανακατέψτε το μείγμα σε ζεστό νερό.

Τέλος, η χρήση ελαίου λεβάντας συνίσταται και για την ανακούφιση δερματικών προκλήσεων όπως έκζεμα, ακμή και εγκαύματα. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του μυϊκού πόνου και του πονοκέφαλου.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here