Κορονοϊός στην Τυνησία: Η κατάσταση είναι «καταστροφική» – Το σύστημα υγείας «καταρρέει»


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η υγειονομική κατάσταση είναι πλέον «καταστροφική» στην Τυνησία, η οποία καταγράφει τις τελευταίες εβδομάδες αλλεπάλληλα ρεκόρ μολύνσεων από τον νέο κορονοϊό, τόνισε την Πέμπτη (8/7) η εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, προειδοποιώντας ότι το σύστημα υγείας «καταρρέει».

«Η τρέχουσα υγειονομική κατάσταση είναι καταστροφική. Ο αριθμός των κρουσμάτων καταγράφει τεράστια αύξηση. Το σύστημα υγείας δυστυχώς καταρρέει», παραδέχθηκε η Νίσαφ Μπεν Αλάγια στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τυνησιακό ραδιοφωνικό σταθμό.

Σύμφωνα με την κυρία Μπεν Αλάγια, είναι πλέον πολύ δύσκολο να βρεθεί διαθέσιμο κρεβάτι ή η απαραίτητη ποσότητα οξυγόνου στα νοσοκομεία.

«Αν δεν ενώσουμε τις προσπάθειές μας, η καταστροφή θα επιδεινωθεί», προειδοποίησε.

Τα νοσοκομεία στην Τυνησία έχουν βρεθεί αντιμέτωπα εδώ και δύο εβδομάδες με τρομακτικές ροές ασθενών στο τρέχον κύμα εξάπλωσης του νέου κορονοϊού.

Την Τρίτη στη χώρα καταγράφηκαν 9.823 κρούσματα του SARS-CoV-2 και 134 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, αριθμούς άνευ προηγουμένου. Την Πέμπτη, ανακοινώθηκαν 8.315 κρούσματα και άλλοι 126 θάνατοι. Συνολικά, η χώρα των 12 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει 15.861 θανάτους και 473.229 μολύνσεις.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν φωτογραφίες και βίντεο που εικονίζουν ασθενείς αφημένους ακόμα και στα πατώματα σε νοσοκομεία της πρωτεύουσας και σε φτωχές περιοχές όπως η Καϊρουάν (κεντρικά).

Ούτε τα νοσοκομεία εκστρατείας τα οποία στήθηκαν τους τελευταίους μήνες αρκούν. Το 92% των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) είναι κατειλημμένο σε εθνική κλίμακα και στην πρωτεύουσα το 100%, σύμφωνα με τους αριθμούς του υπουργείου Υγείας όπως τους μεταφορτώνει στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Για να ανακόψουν την εξάπλωση του ιού, οι αρχές διέταξαν lockdown σε δέκα επαρχίες όπου ο δείκτης επίπτωσης είναι πιο υψηλός, συμπεριλαμβανομένων της Τύνιδας και των προαστίων της.

Η εκστρατεία ανοσοποίησης συνεχίζει να κινείται με αργό ρυθμό, κατά ειδικούς. Από τους 2 εκατ. ανθρώπους που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση των εμβολίων τους, μόλις οι 608.332 έχουν λάβει και τη δεύτερη, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα επίσημα δεδομένα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ