Τέξας ΗΠΑ: Τουλάχιστον 125 κρούσματα COVID-19 συνδέονται με την εκκλησιαστική κατασκήνωση


Τέξας ΗΠΑ: Δεκάδες κρούσματα κορωνοϊού έχουν συνδεθεί με μία καλοκαιρινή κατασκήνωση εκκλησιών του Τέξας, συμπεριλαμβανομένων έξι εξεταστικών περιπτώσεων και τριών δειγμάτων που επέστρεψαν θετικά για την παραλλαγή Delta. Η Εκκλησιαστική κοινότητα Clear Creek είπε ότι το ξέσπασμα έχει μολύνει πάνω από 125 κατασκηνωτές και ενήλικες, με το πρώτο θετικό τεστ να αναφέρεται στις 27 Ιουνίου.

Η Περιφέρεια Υγείας του Γκάλβεστον, η οποία ανέφερε ότι 57 κρούσματα συνδέονται με κατασκήνωση και πάνω από 90 με άλλα, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που αφορούσαν κατοίκους μη Γκάλβεστον, που έχουν αναφερθεί μόνοι τους, πρόσθεσε ότι τουλάχιστον 10 αφορούν νέους κάτω των 12 ετών.

“Η παραλλαγή Delta είναι εξαιρετικά μεταδοτική, περισσότερο από άλλα στελέχη”, δήλωσε ο Δρ Philip Keizer, της τοπικής αρχής υγείας της κομητείας του Galveston, σε δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε την Τρίτη.

“Δεν μπορώ να τονίσω αρκετά – δεν υπάρχει λόγος να μην εμβολιαστείτε αν είστε αρκετά μεγάλος. Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα εμβόλια.”

Ο Κέιζερ δήλωσε ότι η έρευνα για την τρέχουσα επιδημία αποκάλυψε ότι “τα περισσότερα άτομα που έχουν δοκιμαστεί θετικά είναι αρκετά μεγάλα για να εμβολιαστούν.”

Η Εκκλησιαστική κοινότητα Clear Creek είπε ότι περισσότερα από 400 άτομα συμμετείχαν στη θερινή περίοδο, η οποία προσφέρθηκε σε κατασκηνωτές από την 6η έως τη 12η τάξη. “Δυστυχώς, κατά την επιστροφή από την κατασκήνωση, 125+ κατασκηνωτές και ενήλικες μας ανέφεραν ότι είχαν θετικό αποτέλεσμα για την COVID-19”, ανέφερε μια δήλωση της 3ης Ιουλίου που δημοσιεύτηκε στη σελίδα της εκκλησίας στο Facebook.

“Επιπλέον, εκατοντάδες ακόμη εκτέθηκαν στην COVId-19 στην κατασκήνωση. Και εκατοντάδες άλλοι πιθανότατα εκτέθηκαν όταν τα μολυσμένα άτομα επέστρεψαν στο σπίτι από την κατασκήνωση. Επιδιώκουμε να παραμείνουμε σε επαφή με αυτούς που έχουν πληγεί.” Η εκκλησία είπε ότι συνεργάστηκε με το τμήμα υγείας του νομού και είχε ακυρώσει προσωπικές υπηρεσίες.

Ένα έντυπο συγκατάθεσης και έκδοσης επισκεπτών στον ιστότοπο της εκκλησίας αντιμετώπισε τον κίνδυνο COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του ότι η κατασκήνωση είχε λάβει «βελτιωμένα μέτρα υγείας και ασφάλειας».

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ