Αμερικανική Ένωση Καρδιάς: Οι ιοί είναι η πιο κοινή αιτία της μυοκαρδίτιδας στα παιδιά


Αμερικανική Ένωση Καρδιάς: Η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς   εξέδωσε δήλωση σχετικά με τις οδηγίες θεραπείας για ασθενείς με μυοκαρδίτιδα 17 ετών που διαγνώστηκαν με καρδιακά προβλήματα μετά τη λήψη εμβολίου COVID. Ενώ η μυοκαρδίτιδα βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό λόγω σπάνιων περιστατικών σε αποδέκτες εμβολίου mRNA COVID-19, είναι οι ιοί που είναι η πιο κοινή αιτία της πάθησης στα παιδιά, δήλωσε η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς (AHA). Και ενώ πολλές περιπτώσεις επιλύονται από μόνες τους, μια δήλωση της ομάδας, η οποία δημοσιεύθηκε στο Circulation, αφορούσε οδηγίες θεραπείας για την ανάρρωση ασθενών.

Η μυοκαρδίτιδα, η οποία συνοδεύεται από περικαρδίτιδα και ενδοκαρδίτιδα είναι ένας από τους κύριους τύπους καρδιακής φλεγμονής, μπορεί προσωρινά ή μόνιμα να αποδυναμώσει τον καρδιακό μυ και το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον τρόπο με τον οποίο η καρδιά αντλεί.

Στις ΗΠΑ, περίπου 10 έως 20 ανά 100.000 άτομα διαγιγνώσκονται με αυτό κάθε χρόνο, με παιδιά που αντιπροσωπεύουν 1 έως 2 ανά 100.000 περιστατικά, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιάς  AHA.

Τα σημάδια και τα συμπτώματα μπορεί να εμφανίζονται ως κόπωση, δύσπνοια, πυρετός, πόνος στο στήθος και αίσθημα παλμών, αλλά μπορεί να κυμαίνονται σε παιδιά από ελάχιστα έως δείγματα καρδιακής ανεπάρκειας, απειλητικές για τη ζωή αρρυθμίες ή καρδιογενές σοκ, προειδοποίησε η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς  AHA.

Σε ασθενείς με υποψία μυοκαρδίτιδας, η διάγνωση της πάθησης θα μπορούσε να περιλαμβάνει μη επεμβατική εξέταση ή εξέταση αίματος για τη μέτρηση αυξημένων καρδιακών ενζύμων ή ηχοκαρδιογράφημα ή μαγνητική τομογραφία.

Η ηλεκτροκαρδιογραφία (ECG) μπορεί επίσης να αξιολογήσει τον καρδιακό ρυθμό και να δείξει σημάδια τραυματισμού στην καρδιά ή σημάδια περικαρδίτιδας. Προηγουμένως, οι βιοψίες ελήφθησαν συνήθως, κάτι που θα έδειχνε επίσης εάν υπήρχε ιός

“Στα παιδιά, η μυοκαρδίτιδα είναι συνήθως το αποτέλεσμα ιογενούς λοίμωξης και είναι συχνότερα οξεία ή ξαφνική εμφάνιση, παρά χρόνια μυοκαρδίτιδα, η οποία παρατηρείται συχνότερα σε ενήλικες”, ανέφερε η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA.

Η οξεία μυοκαρδίτιδα θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, ενδεχομένως σε περιβάλλον εσωτερικών ασθενών, καθώς μπορεί να επιδεινωθεί γρήγορα, σύμφωνα με την Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA και θα πρέπει να εξεταστεί η αντιιική θεραπεία εάν βρεθεί οξεία ιογενής λοίμωξη. Η μυοκαρδίτιδα θα μπορούσε να είναι δευτερογενής σε συστηματικές αυτοάνοσες ασθένειες και σχετίζονται με ρευματικό πυρετό ή νόσο Kawasaki, και πιθανώς συνδεδεμένο φλεγμονώδες σύνδρομο πολλαπλών συστημάτων με COVID-19 (MIS-C).

“Μια νέα κατάσταση έχει προκύψει κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 – φλεγμονώδες σύνδρομο πολλαπλών συστημάτων σε παιδιά (MIS-C) – που περιλαμβάνει το μυοκάρδιο και τις στεφανιαίες αρτηρίες σε μερικούς μολυσμένους ασθενείς”, δήλωσε η Αμερικανική  Ένωση Καρδιάς AHA.

“Οι θεραπείες μπορεί να αποτελούνται από αντιιικά, IVIG (ενδοφλέβια ανοσοσφαιρίνη), στεροειδή και άλλα αντιφλεγμονώδη φάρμακα που χρησιμοποιούνται στην άτυπη νόσο του Kawasaki.”

Εάν γίνει διάγνωση, η Αμερικανική Ένωση Καρδιάς AHA συνιστά στους ασθενείς να μην συμμετέχουν σε ανταγωνιστικά αθλήματα μόνο μετά την επίλυση και μετά από 24ωρη παρακολούθηση Holter και άσκηση άγχους που ασκείται το αργότερο 3 έως 6 μήνες μετά τη διάγνωση.

Για άλλους ασθενείς η Αμερικανική  Ένωση Καρδιάς AHA συνιστά την τακτική παρακολούθηση της καρδιολογίας, συμπεριλαμβανομένου του ΗΚΓ, της ηχοκαρδιογραφίας και των εργαστηριακών εξετάσεων κάθε 1 έως 3 μήνες μετά την έναρξη και, στη συνέχεια, ανάλογα με τις ανάγκες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ