ΗΠΑ Καλιφόρνια: Ένα ακόμη ακραίο κύμα θερμότητας που θα διαρκέσει την επόμενη εβδομάδα


ΗΠΑ Καλιφόρνια: Λες και τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να επιδεινωθούν, η Εθνική Υπηρεσία Καιρού εξέδωσε μια προειδοποίηση υπερβολικής θερμότητας την Τρίτη για μεγάλο μέρος της Καλιφόρνιας που θα διαρκέσει από την Τετάρτη έως την επόμενη Τρίτη, το τρίτο δυνητικά, σπάζοντας ρεκόρ τους τελευταίους δύο μήνες σε μια κατάσταση που έχει ήδη καταστραφεί από ακραία ξηρασία.

Ο Μετεωρολόγος του ABC7 News, Mike Nicco, δήλωσε ότι τμήματα του Ανατολικού Κόλπου και του Βόρειου Κόλπου αναμένεται να ανέλθουν στα τριπλά ψηφία Φαρενάιτ σε διάστημα πέντε ημερών.

«Θα είναι μια απότομη αλλαγή, ειδικά στις εσωτερικές γειτονιές μας», δήλωσε ο Nicco. «Πηδήξαμε γρήγορα στην Πέμπτη στους 38 βαθμούς Κελσίου»

Το πόσο ζεστό θα εξαρτηθεί από το πού τυχαίνει να βρίσκεστε στην πολιτεία.

Οι θερμοκρασίες αναμένεται να φτάσουν τους 47 βαθμούς στις κοιλάδες του Σαν Ντιέγκο το Σαββατοκύριακο, και ακόμη υψηλότερες σε τμήματα της ερήμου του κράτους.

Η Κεντρική Κοιλάδα της Καλιφόρνιας, όπου μεγαλώνει ένα τεράστιο ποσοστό των προϊόντων της Αμερικής, θα δει τις θερμοκρασίες να φτάνουν τους 44 βαθμούς την Κυριακή και το Εθνικό Πάρκο Yosemite θα μπορούσε να δει θερμοκρασίες πάνω από 42 βαθμούς για αρκετές ημέρες στη σειρά.

Οι Ενωμένοι εργάτες αγροκτημάτων στο Twitter

“Αλλά περιμένετε, υπάρχει ακόμη Κυριακή και Δευτέρα για να αντιμετωπίσετε, καθώς ο καύσωνας θα διαρκέσει τουλάχιστον πέντε ημέρες”, δήλωσε ο Nicco.

«Έχουμε ένα υπερβολικό ρολόι θερμότητας. Θα είναι το πιο επικίνδυνο στις κομητείες Λίμνη, Μεντόκινο και Σολάνο από Παρασκευή έως Δευτέρα λόγω των υψηλών τιμών από 38 έως 46. ”

Ο σταθμός KTLA.com υπενθυμίζει στους κατοίκους ότι το NWS λέει ότι η υπερβολική ζέστη αυξάνει σημαντικά τις πιθανότητες για ασθένειες που σχετίζονται με τη θερμότητα, ειδικά για όσους εργάζονται ή συμμετέχουν σε υπαίθριες δραστηριότητες.

«Να είστε προετοιμασμένοι να πίνετε άφθονα υγρά, να μένετε σε ένα κλιματιζόμενο δωμάτιο, να μένετε μακριά από τον ήλιο και να ελέγχετε συγγενείς και γείτονες», προειδοποίησε το NWS, προσθέτοντας ότι τα μικρά παιδιά και τα κατοικίδια ζώα δεν πρέπει να μένουν χωρίς παρακολούθηση στα οχήματα, ειδικά σε ζεστό καιρό. Εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, η συχνότητα των θερμών θερμοκρασιών ρεκόρ συνεχίζει να ξεπερνά τις χαμηλές θερμοκρασίες ρεκόρ κατά ένα ευρύ και αυξανόμενο περιθώριο επειδή οι μέσες επιφανειακές θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί περισσότερο από 1,1 βαθμούς Κελσίου από την αυγή της βιομηχανικής εποχής.

Την περασμένη εβδομάδα, ο θόλος θερμότητας που περιβάλλει τον Ειρηνικό Βορειοδυτικό και τη Βρετανική Κολομβία του Καναδά ήταν υπεύθυνος για σχεδόν 1.000 θανάτους.

Έτσι, με τις θερμοκρασίες να παραμένουν πολύ πάνω από τον μέσο όρο, προσέξτε ο ένας τον άλλο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ