Βαθμολογίες Πανελληνίων 2021 – results.it.minedu.gov.gr: Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους

Πανελλήνιες 2021: Οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν, σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021, μετά τις 13:00, σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας

Διευκρινίζεται ότι οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα Λύκεια θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία.

Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Αποτελέσματα και με SMS

Φέτος, οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr.

Επισημαίνεται, ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr.

Υπενθυμίζεται, ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Βάσεις 2021: Οι εκτιμήσεις και ο «γόρδιος δεσμός» των μηχανογραφικών

Το Newsbomb.gr απευθύνθηκε στον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του «Νέου Φροντιστηρίου» κ. Ιωάννη Νταρίδη, ο οποίος έκανε τις πρώτες εκτιμήσεις εν αναμονή των βαθμολογιών.

«Η φετινή εκπαιδευτική χρονιά μόνο φυσιολογική δεν μπορεί να χαρακτηριστεί εξαιτίας της πανδημίας. Οι υποψήφιοι έμειναν για περισσότερο από έξι μήνες έγκλειστοι, ενώ η προετοιμασία τους συνεχιζόταν. Ψυχολογικά πιεσμένοι κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα θέματα των εξετάσεων των Πανελληνίων, ενώ οι θεματοδότες – στις περισσότερες περιπτώσεις – σεβάστηκαν την υπερπροσπάθεια των υποψηφίων και απέφυγαν τις «ακροβασίες» παλαιότερων ετών.

Έτσι τα θέματα κρίθηκαν από τους περισσότερους «βατά». Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει ότι θα αποτυπωθεί στα αποτελέσματα απολύτως. Μην ξεχνάμε ότι η χρονιά ήταν ιδιαίτερη και πιθανώς οι συνέπειές της δεν έχουν γίνει πλήρως φανερές.

Τα εύκολα ή δύσκολα θέματα κρίνονται σχεδόν αναγκαστικά εκ του αποτελέσματος. Προφανώς και όλοι οι υποψήφιοι/ες δε συμμετέχουν στην ίδια προετοιμασία, δεν έχουν κοινές προσλαμβάνουσες ή ακόμα και κοινό τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών κλπ. Ως εκ τούτου τα αποτελέσματα είναι αυτά που θα μας πουν πόσο πιο εύκολα ή πόσο πιο δύσκολα είναι τα θέματα σε σχέση με αυτά της προηγούμενης χρονιάς.

Εκτός τούτων για πρώτη φορά εφαρμόζεται η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Καταρχάς λόγω της επερχόμενης ΕΒΕ αποδυναμώνεται το φαινόμενο εισαγωγής υποψηφίων σε πανεπιστήμια με πολύ χαμηλές βαθμολογίες. Τα τμήματα των οποίων η περυσινή βάση κυμάνθηκε γύρω στα 5000 μόρια θα δυσκολευτούν να υποδεχτούν πρωτοετείς, εκτός και αν τελικά επιλεγούν από έναν απροσδόκητα υψηλό αριθμό υποψηφίων.

Προφανής στόχος η μείωση των εισακτέων, ήτοι εκτός των περίπου 20000 υποψήφιων που ούτως ή άλλως δεν περνούσαν τις πύλες των πανεπιστημίων, πρέπει να υπολογιστεί ένας ακόμα αριθμός ίσος ή και λίγο υψηλότερος των 20000. Συνολικά, δηλαδή, αναμένεται ότι δε θα εισαχθούν σε κανένα τμήμα περίπου 30000-40000 υποψήφιοι.

Δύσκολος, επομένως, και ο γρίφος των μηχανογραφικών. Η ανακοίνωση, άλλωστε, των βαθμολογιών αναμένεται προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας. Όχι, όμως, για όλα τα μαθήματα, διότι ανέκαθεν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων ανακοινώνονταν αργότερα. Έτσι, η ολοκλήρωση της διαδικασίας συμπλήρωσης των μηχανογραφικών αναμένεται να προσεγγίσει το τελευταίο δεκαήμερο του Ιουλίου.

Συμπέρασμα: ο/η υποψήφιος/α έχει την ανάγκη υποστήριξης μέχρι και το τελευταίο «κλικ» της οριστικοποίησης του μηχανογραφικού του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here