Euro 2020: Εθνική αργία ίσως κηρυχθεί η 12η Ιουλίου αν στεφθεί πρωταθλήτρια η Εθνική Αγγλίας


Ο Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να ανακηρύξει μια επιπλέον αργία εάν η Αγγλία κερδίσει τον τελικό ποδοσφαίρου της Κυριακής στο Γουέμπλεϊ, την ώρα που η κυβέρνηση καλείται να δημοσιεύσει στοιχεία ασφαλείας -εν μέσω πανδημίας- για τους προηγούμενους αγώνες του Euro 2020.

Ερωτηθείς εάν θα μπορούσε να κηρύξει τη Δευτέρα αργία σε περίπτωση νίκης της Αγγλίας, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε: «Νομίζω ότι κάτι τέτοιο θα ήταν δελεαστικό. Ας δούμε τι θα γίνει».

Ο επίσημος εκπρόσωπός του πρόσθεσε αργότερα: «Δεν θέλω να προδικάσω το αποτέλεσμα του αγώνα της Κυριακής. Είναι σαφές ότι θέλουμε η Αγγλία να κερδίσει τον τελικό. Στη συνέχεια θα εκπονήσουμε τα σχέδιά μας την κατάλληλη στιγμή».

Μαζεύουν υπογραφές για ανακήρυξη αργίας

Μετά και την πρόκριση επί της Δανίας συγκεντρώθηκαν χιλιάδες υπογραφές από πολίτες ώστε η κυβέρνηση να ορίσει τη Δευτέρα (12 Ιουλίου), την επομένη του μεγάλου τελικού και της πιθανής κατάκτησης του Euro από την Αγγλία ως έκτακτη αργία για όλους τους εργαζομένους στο «νησί.»

Πηγές της Downing Street λένε ότι ο χρόνος διεξαγωγής του αγώνα σημαίνει ότι θα ήταν αργά για να δώσει η κυβέρνηση στους πολίτες μια ημέρα off την επόμενη Δευτέρα – εξετάζονται ωστόσο άλλες επιλογές.

O Mπόρις Τζόνσον στο γήπεδο με τη σύζυγό του Κάρι ΣίμοντςΑ.Ρ

Ερωτηθείς εάν οι εργοδότες θα πρέπει να δώσουν στο προσωπικό τους άδεια για να γιορτάσουν μετά την παρακολούθηση του κρίσιμου ματς, ο εκπρόσωπος του Τζόνσον είπε: «Θα θέλαμε οι επιχειρήσεις που αισθάνονται ότι μπορούν να το κάνουν, να το εξετάσουν αν μπορούν, αλλά αναγνωρίζουμε ότι αυτό διαφέρει ανάλογα με την επιχείρηση και την εταιρεία. “

Ο πρωθυπουργός, έδωσε το παρών στον ημιτελικό της Τετάρτης με τη σύζυγό του, φορώντας μία φανέλα της Εθνικής Αγγλίας. Η κυβέρνηση έχει παρατείνει την ώρα λειτουργίας των παμπ στις 11.15 μ.μ. την Κυριακή για να επιτρέψει στο κοινό να παρακολουθήσει τον αγώνα και να γιορτάσει…ή να πνίξει τις θλίψη τους μετά.

Την ίδια στιγμή εξακολουθούν να τίθενται ερωτήματα σχετικά με την ασφάλεια που επιτρέπει σε πολλούς οπαδούς να παρακολουθούν τον αγώνα αυτοπροσώπως κατά τη διάρκεια πανδημίας. Το ματς Αγγλίας-Ιταλίας θα διεξαχθεί μπροστά σε ένα πλήθος 60.000 ατόμων – το ίδιο με τον ημιτελικό της Τετάρτης.

Πολλοί αγώνες που διεξήχθησαν νωρίτερα στο τουρνουά έγιναν στο πλαίσιο του κυβερνητικού ερευνητικού προγράμματος, το οποίο δημιουργήθηκε για να δοκιμάσει την ασφάλεια των μαζικών συγκεντρώσεων.

Η σκιώδης υπουργός αθλητισμού, Alison McGovern, δήλωσε ότι τα δεδομένα σχετικά με την ασφάλεια αυτών των αγώνων πρέπει να δημοσιευθούν πριν από την Κυριακή. «Εάν έχουν τα δεδομένα θα πρέπει να τα δημοσιεύσουν και αν δεν τα έχουν, πρέπει να πουν γιατί», είπε.

Οι δημόσιες αρχές Υγείας της Σκωτίας έχουν ήδη δημοσιεύσει στοιχεία για τους Σκωτσέζους οπαδούς που παρακολούθησαν τον αγώνα Αγγλίας-Σκωτίας στις 18 Ιουνίου, που πραγματοποιήθηκε με πολύ μικρότερο πλήθος 22.500 φιλάθλων.

Συνολικά 1.991 άτομα που αργότερα είχαν θετικά αποτελέσματα είχαν παρακολουθήσει έναν ή περισσότερους αγώνες Euro 2020 κατά τη διάρκεια της περιόδου μόλυνσής τους, «μεταδίδοντας ενδεχομένως εν γνώσει τους τη λοίμωξη σε άλλους».

Μόνο 397 από αυτούς ήταν στην Wembley για τον αγώνα – αλλά αντιπροσώπευαν το 15% των 2.600 οπαδών της Σκωτίας στους οποίους δόθηκαν εισιτήρια. Δεν αναμένεται να δημοσιευθούν δεδομένα σχετικά με το πόσοι Άγγλοι φίλαθλοι διαγνώστηκαν στη συνέχεια θετικοί – ή σχετικά με μεταγενέστερους αγώνες – μέχρι το τέλος της δεύτερης φάσης του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Η απαγόρευση των μαζικών εκδηλώσεων αναμένεται να αρθεί πλήρως στις 19 Ιουλίου στην Αγγλία, καθώς οι υπουργοί πιστεύουν ότι τότε οι εμβολιασμοί θα έχουν διακόψει επιτυχώς τη σχέση μεταξύ μόλυνσης από τον ιό, νοσηλείας και θανάτου.

Ωστόσο, ορισμένοι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσει ότι το να προχωρήσει η χώρα στους αγώνες Euro 2020 ήταν ριψοκίνδυνο με τα μέχρι στιγμής δεδομένα.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ