HΠΑ: Οι σταθμοί του νεοϋρκέζικου μετρό έγιναν λίμνη απο την τροπική καταιγίδα «Έλσα»


Σε λίμνες μετατράπηκαν πολλοί σταθμοί του μετρό στη Νέα Υόρκη απο το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας “Ελσα”, με τους αγανακτισμένους πολίτες να ανεβάζουν δεκάδες βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν τεράστιες πλημμύρες σε διάφορους σταθμούς του “Μεγάλου Μήλου” την Πέμπτη – αναγκάζοντας τους απελπισμένους Νεοϋρκέζους να περάσουν μέσα απο…υπόγειες λίμνες για να συνεχίσουν τις μετακινήσεις τους.

Συγκλονιστικά βίντεο δείχνουν πολίτες να περπατάνε, με το νερό να φθάνει μέχρι τη μέση τους, καθώς προσπαθούν να φτάσουν στην πλατφόρμα στον σιδηροδρομικό σταθμό της οδού 157th Street στο Washington Heights.

Στο παρακάτω βίντεο που έγινε viral μία γυναίκα κατεβαίνει τις σκάλες – πριν βυθιστεί στην υπόγεια λίμνη. Συνέχισε να κινείται, κρατώντας μια τσάντα για ψώνια στον αέρα. Ένας άντρας περνάει μέσα από το νερό που φθάνει μέχρι τα γόνατά του, με μια πλαστική σακούλα στο κεφάλι του, καθώς έφτασε από την πλημμυρισμένη στάση, φαίνεται σε άλλο βίντεο.

Άλλοι μετακινούνται στον ίδιο πλημμυρισμένο σταθμό τυλιγμένοι σε μαύρες σακούλες σκουπιδιών για να περάσουν…από την πισίνα του μετρό σα να παίρνουν μέρος σε “αγώνες με σακιά πατάτας” όπως γράφουν αγανακτισμένοι.

“Ο σταθμός της 157ης οδού είναι υποβρύχιος”, έγραψε ένα άτομο στο Twitter, ανεβάζοντας βίντεο που έδειχνε κατακλυσμό στο δρόμο πάνω από τη στάση του τρένου.

Ένας άλλος χρήστης έγραψε στο tweet: “Πλημμυρισμένο τρένο, χωρίς κλιματισμό, είναι σαν σάουνα, προσπαθούμεμε να μετακινηθούμε με ασφάλεια, ώστε κανείς να μη γλιστρήσει (…) Τι χάλι. Τίποτα δεν άλλαξε. “

Ανάλογες εικόνες καταστροφής καταγράφηκαν και σε άλλους σταθμούς του υπόγειου μετρό της Νέας Υόρκης, με το νερό της βροχής να μπαίνει ακόμη και μέσα σε σύρμούς.

Στον σταθμό της 149ης οδού στο Grand Concourse του Μπρονξ, οιχείμαρροι κατακλύζουν μια σκάλα, μετατρέποντάς την σε καταρράκτη. “Οι σκάλες μοιάζουν με θαλάσσιο πάρκο τώρα”, έγραψε καποιος στο Instagram.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα συνεχιστούν στο Μεγάλο Μήλο καθώς ο τροπικός κυκλώνας “Ελσα” θα περάσει απο την περιοχή.

Οι αρχές της πόλης εξετάζουν βίντεο από τις πλημμύρες. Ο λογαριασμός New York City Transit Subways δημοσίευσε στο Twitter ότι «Τα πληρώματα αντιμετωπίζουν προβλήματα πλημμύρας στους σταθμούς μας».

«Έχουμε λάβει έκτακτα μέτρα στους σταθμούς σε παράκτιες περιοχές , αλλά όταν οι δρόμοι απο πάνω πλημυρίζουν, το νερό θα ρέει πάντα προς τα κάτω», γράφει το tweet.

“Παρακαλούμε να μείνετε ασφαλείς και μην μπαίνετε σε πλημμυρισμένους σταθμούς, την ώρα που τα πληρώματά μας εργάζονται για να επιλύσουν τα προβλήματα”.

Οι αρχές του μετρό της πόλης προέτρεψαν τους κατοίκους της Νέας Υόρκης να μείνουν σπίτι, αν είναι δυνατόν το πρωί της Παρασκευής, καθώς η Έλσα θα …κάνει την απόβασή της στην πόλη.

“Εάν δεν χρειάζεται να μετακινηθείτε αύριο το πρωί, είναι καλή μέρα να μείνετε σπίτι και να προσπαθήσετε να εργαστείτε από εκεί” ανακοίνωσαν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ