28 Ιουλίου 2021

Παρατεταμένη αιμορροΐδα : Συμβουλές για να την φροντίσετε

Υπάρχουν δύο τύποι αιμορροΐδων και οι διαφορές τους βασίζονται στην τοποθεσία. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες είναι αυτές που αναπτύσσονται εντός του ορθού. Μια εσωτερική αιμορροΐδα μπορεί να προχωρήσει εάν σπρώξει προς τα κάτω από το ορθό και διογκωθεί έξω από τον πρωκτό. Το άλλο είδος αιμορροΐδας είναι εξωτερικό και σχηματίζεται απευθείας στον πρωκτό. Μια εξωτερική αιμορροΐδα μπορεί επίσης να καταρρεύσει.

Το ορθό είναι το χαμηλότερο τμήμα του εντέρου και ο πρωκτός είναι το άνοιγμα στο κάτω μέρος του ορθού μέσω του οποίου το σώμα αποβάλλει τα κόπρανα.

Ποια είναι τα συμπτώματα

  • Το κύριο σημάδι ότι έχετε μια παρατεταμένη αιμορροΐδα είναι η παρουσία ενός ή περισσότερων εξογκωμάτων γύρω από τον πρωκτό. Αυτό θα συμβεί μόνο εάν η πρόπτωση είναι σημαντική.
  • Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορείτε να σπρώξετε απαλά ένα κομμάτι πίσω στον πρωκτό. Ενώ αυτό αλλάζει τη θέση του αιμορροΐδα και μπορεί να ανακουφίσει ορισμένα συμπτώματα, η αιμορροΐδα εξακολουθεί να υπάρχει.

Μπορεί να μην χρειάζεστε θεραπεία από γιατρό. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα ενώ το πρήξιμο της αιμορροΐδας υποχωρεί:

  • Δοκιμάστε εξωχρηματιστηριακά προϊόντα αιμορροΐδας, όπως τοπικές αλοιφές ή υπόθετα που περιέχουν υδροκορτιζόνη.
  • Τρώτε περισσότερες τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες , όπως φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως, που μπορούν να μαλακώσουν τα κόπρανα και να διευκολύνουν την καταπόνηση κατά τη διάρκεια των εντέρων.
  • Μουλιάστε σε ένα ζεστό μπάνιο για 10 ή 15 λεπτά.
  • Χρησιμοποιήστε μια υγρή πετσέτα ή ένα παρόμοιο υγρό σκούπισμα μετά από μια κίνηση του εντέρου, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχει αλκοόλ ή αρώματα.
  • Χρησιμοποιήστε παγοκύστες γύρω από την αιμορροΐδα για να μειώσετε το πρήξιμο.

Ακολουθεί βίντεο για τις αιμορροΐδες

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here