Μπανγκλαντές: Περισσότεροι από 50 νεκροί από πυρκαγιά σε εργοστάσιο


Τουλάχιστον 52 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μπανγκλαντές από πυρκαγιά που ξέσπασε χθες σε εργοστάσιο κοντά στην Ντάκα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε την Πέμπτη το βράδυ στο πενταώροφο εργοστάσιο Hashem Food and Beverage Ltd στο Ρουπγκάνι μια βιομηχανική πόλη, λίγο έξω από τη Ντάκα. Η αστυνομία αρχικά έδωσε έναν αριθμό τριών νεκρών, αλλά στη συνέχεια ανακάλυψε σωρούς από πτώματα όταν κατάφερε να σβήσει την πυρκαγιά.

Τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να ανασύρουν πτώματα από το εξαώροφο κτίριο. Σύμφωνα με την αστυνομία, τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν επίσης, κυρίως επειδή προσπάθησαν να γλιτώσουν απο τις φλογες, πηδώντας από ψηλούς ορόφους του κτιρίου.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστός ο αριθμός των ανθρώπων που βρίσκονταν μέσα στο κτίριο όταν εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, και οικογένειες που έχουν συγκεντρωθεί έξω από αυτό εξακολουθούν να περιμένουν νέα για τους δικούς τους ανθρώπους.

Σύμφωνα με την αστυνομία και αυτόπτες μάρτυρες, η πυρκαγιά ξέσπασε χθες γύρω στις 17:00 τοπική ώρα (14:00 ώρα Ελλάδος) στο εργοστάσιο της Hashem Food and Beverage, το οποίο παρασκευάζει κυρίως ζαχαρωτά, νουντλς και χυμούς φρούτων.

Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι έχει διασώσει 25 ανθρώπους που είχαν καταφύγει στην οροφή του κτιρίου, αλλά δεν ήταν ούτε αυτή σε θέση να διευκρινίσει πόσοι άνθρωποι βρισκόντουσαν μέσα σε αυτό.

Ο Μοχάμαντ Σαΐφουλ, ένας εργαζόμενος που γλίτωσε από τη φωτιά, δήλωσε ότι μέσα στο εργοστάσιο βρισκόντουσαν δεκάδες εργαζόμενοι.

«Στον τρίτο όροφο, οι πόρτες πρόσβασης στο κλιμακοστάσιο ήταν κλειστές. Συνάδελφοι λένε ότι μέσα βρίσκονταν 48 άνθρωποι. Δεν ξέρω τι τους έχει συμβεί», είπε.

Ο Μάμουν, ένας άλλος εργαζόμενος, διηγήθηκε ότι μαζί με 13 άλλους έτρεξε στην οροφή του κτιρίου όταν ξέσπασε η φωτιά στο ισόγειο και γέμισε με πυκνό μαύρο καπνό όλο το κτίριο. «Οι πυροσβέστες μας κατέβασαν με σκοινί», πρόσθεσε.

Οι φωτιές και η κατάρρευση κτιρίων είναι συχνές στο Μπανγκλαντές, μια φτωχή χώρα της νότιας Ασίας, κυρίως στην σημαντική βιομηχανία της κλωστοϋφαντουργίας, λόγω της έλλειψης σεβασμού συχνά στα μέτρα και τις προδιαγραφές ασφαλείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ