Θαλασσινό αλάτι: DIY spray θαλασσινού αλατιού για κυματιστά μαλλιά όλη μέρα [vid]


Εάν τα κυματιστά μαλλιά σα να βγήκατε μόλις από τη θάλασσα σας φτιάχνουν τη διάθεση, δοκιμάστε να φτιάξετε το δικό σας sea salt spray στο σπίτι. Ανεξάρτητα από το αν τα μαλλιά σας είναι ίσια, κυματιστά ή σγουρά, το αγαπημένο σπρέι θαλασσινού αλατιού κάνει εξίσου καλή δουλειά. Αρκεί να ξέρετε πώς θα το εφαρμόσετε.

DIY σπρέι θαλασσινού αλατιού: Η συνταγή

Ενώ υπάρχουν πολλά σπρέι στην αγορά για να ταιριάζουν σε κάθε τύπο μαλλιών, είναι αρκετά εύκολο να φτιάξετε το δικό σας προσαρμοσμένο spray. Και πιθανότατα έχετε ήδη στη διάθεσή σας όλα τα συστατικά. Τι θα χρειαστείτε:

  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 1 κουταλιά της σούπας θαλασσινό αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό ή γέλη αλόης βέρα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού λάδι argan ή jojoba
  • 10 σταγόνες λεμόνι ή αιθέριο έλαιο λεβάντας (προαιρετικό, αλλά προσφέρουν ένα υπέροχο άρωμα στα μαλλιά)

 

Πώς θα φτιάξετε το spray

Απλώς βράστε το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε το αλάτι σας, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει εντελώς πριν προσθέσετε την αλόη βέρα, το λάδι μεταφοράς και τα αιθέρια έλαια. Μόλις ενσωματωθούν όλα, ρίξτε το μείγμα σε ένα μπουκάλι ψεκασμού και αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος.

Πώς θα χρησιμοποιήσετε το spray

  • Εάν έχετε λεπτά, ίσια μαλλιά, απλώς αναποδογυρίστε το κεφάλι και ψεκάστε μια γενναιόδωρη ποσότητα. Μπορείτε ακόμη να κάνετε τα μαλλιά σας πλεξούδες και να κοιμηθείτε με αυτές για τονίσετε περισσότερο το κύμα. Λύστε την πλεξούδα το πρωί και αφήστε τα κυματιστά μαλλιά σας ελεύθερα.
  • Για μαλλιά που έχουν ήδη κυματιστή δομή, μπορείτε να ψεκάσετε το μείγμα σε βρεγμένα ή στεγνά μαλλιά. Εάν επιλέξετε να βρέξετε τα μαλλιά σας πριν την εφαρμογή, αφήστε να στεγνώσουν φυσικά. Μη διστάσετε να ψεκάζετε μέσα στη μέρα για να αναζωογονήσετε την κυματιστή υφή.

 

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ