Πανελλήνιες 2021: Αυτοί είναι οι πρώτοι των πρώτων που αρίστευσαν με τις βαθμολογίες τους


Μαθητές που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίας μιλούν για τη «συνταγή» της επιτυχίας και τους δρόμους που ανοίγονται μπροστά τους μετά την ανακοίνωση των βαθμών.

Κόπιασαν, μπορούν να χαμογελούν περήφανοι και αποδεικνύουν πως τα όνειρα είναι πιο δυνατά από κάθε πανδημία.

Οι βαθμοί των Πανελληνίων ανακοινώθηκαν την Παρασκευή (09/07) ενώ υπενθυμίζεται πως οι ανακοινώσεις αναφορικά με τα αποτελέσματα των ειδικών μαθημάτων αλλά και το μηχανογραφικό, αναμένεται να γίνουν το επόμενο διάστημα.

Δείτε ΕΔΩ πώς να υπολογίσετε τα μόρια.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, υπήρχαν οι μαθητές που με τις βαθμολογίες τους αρίστευσαν.

Με 19.725 μόρια ο Γιώργος Γιαννούλης, απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, εισάγεται στην σχολή πρώτης επιλογής του, την Νομική Αθηνών.

giannoulis.jpeg
Με 19.725 μόρια ο Γιώργος Γιαννούλης, απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Χανίων, εισάγεται στην σχολή πρώτης επιλογής του, την Νομική ΑθηνώνFlashnews.gr

«Η χρονιά ήταν δύσκολη, ωστόσο, λόγω και των περιορισμών της πανδημίας συγκεντρώθηκα περισσότερο στο στόχο, αφιερώνοντας χρόνο στο διάβασμα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ευχαριστώντας τους καθηγητές του στο σχολείο και στο φροντιστήριο για την βοήθεια τους.

malandraki.jpg
Η Νομική Αθηνών αποτελούσε τον πρώτο στόχο της Ηλιάννας Μαλανδράκη.Flashnews.gr

Με 18.882 μόρια η Ηλιάννα Μαλανδράκη καταφέρνει να περάσει στη Νομική Αθηνών και όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «μέσα από συνεχή προσήλωση στο στόχο και επιμονή και με ιδιαίτερες συνθήκες λόγω των περιορισμών της πανδημίας, ήρθε το αποτέλεσμα. Το συστηματικό διάβασμα ήταν το μυστικό της επιτυχίας μου».

Οι δίδυμοι Γιάννης και Γιώργος Ντουντουνάκης από το 2ο Λύκειο Χανίων βάζουν πλώρη για την Αθήνα αλλά για διαφορετικά Πανεπιστήμια.

Ο Γιάννης Ντουντουνάκης συγκέντρωσε 19.343 μόρια! Η βαθμολογία αυτή του ανοίγει την πόρτα της Νομικής Αθηνών που είναι και η πρώτη του επιλογή. Όπως λέει στο Flashnews.gr ο Γιάννης: «Η χρονιά αυτή αναμφισβήτητα ήταν περίεργη και δύσκολη, η τηλεκπαίδευση με την οποία κύλησε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς, έφερε νέες ανάγκες και προβλήματα στα οποία καλούμασταν ως μαθητές να ανταποκριθούμε. Νομίζω ότι πολύ σημαντικό ήταν να έχει κάποιος μαθητής προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες που διαμορφώθηκαν και αυτοπειθαρχία καθώς δεν υπήρχε καθημερινή επαφή με τους καθηγητές. Προσωπικά με βοήθησαν πολύ οι γονείς μου και οι καθηγητές μου που διευκόλυναν τον δρόμο για την επιτυχία».

ntoyntoynakis.jpg
Ο Γιάννης Ντουντουνάκης συγκέντρωσε 19.343 μόριαFlashnews.gr.

Στο σπίτι του Γιάννη επικράτησε διπλή χαρά καθώς δεν ήταν ο μόνος επιτυχών στις πανελλαδικές. Υψηλή βαθμολογία συγκέντρωσε και ο δίδυμος αδερφός του Γιώργος με 18.366 μόρια και πρώτη του επιλογή είναι το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Μηχανολόγων Υπολογιστών στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο.

ntountounakis1.jpeg
Ο Γιώργος Ντουντουνάκης συγκέντρωσε 18.336 μόριαFlashnews.gr

Πολύ υψηλή βαθμολογία, που έφθασε τα 19.349 μόρια, εξασφάλισε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις ο Κωνσταντίνος Παθέκας, μαθητής του ΓΕΛ Οιχαλίας, ανοίγοντας τον δρόμο για σπουδές στην Ιατρική, που είναι το όνειρό του. Οι γονείς του αλλά και οι καθηγητές συνέβαλλαν σε αυτή την επιτυχία, ενώ ο ίδιος, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφιέρωνε πολλές ώρες στο διάβασμα, βέβαια με συστηματικό τρόπο προκειμένου να μην υπάρχουν κενά και να καλυφθεί έτσι όλη η ύλη άνετα και χωρίς άγχος, που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία.

Τα 18.928 μόρια «έπιασε» στη βαθμολογία ο Στέφανος Ζησόπουλος, μαθητής του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων, ο οποίος, όπως δηλώνει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, θέλει να σπουδάσει Πληροφορική ή Διοικητική Επιστήμη. «Μελετούσα συστηματικά τρεις ώρες καθημερινά τα μαθήματά μου, είχα τον ελεύθερο χρόνο μου, όπου έπαιζα διάφορα παιχνίδια, και είχα ελεύθερα τα Σαββατοκύριακα», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τονίζοντας πως το συστηματικό διάβασμα, όπου δεν αφήνονται κενά, είναι το μυστικό στον δρόμο προς την επιτυχία.

Τα 19.035 μόρια «έπιασε» η μαθήτρια του ΕΠΑΛ Ελασσόνας, Αρετή Καραμήτσιου, με βάση την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Η Αρετή, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, δήλωσε ευτυχισμένη, ενώ στόχος της παραμένει να μπορέσει να σπουδάσει Ιατρική και συγκεκριμένα να καταφέρει να γίνει παιδίατρος.

«Το συστηματικό διάβασμα και η επιμονή ήταν βασική προϋπόθεση για να καταφέρω να πιάσω τον στόχο αυτό» είπε χαρακτηριστικά η Αρετή, σημειώνοντας παράλληλα, πως «ολόκληρη η περίοδος, το προηγούμενο διάστημα, ήταν δύσκολη, μιας και βιώσαμε την προετοιμασία των εξετάσεων σε συνθήκες πανδημίας».

Υψηλή βαθμολογία με 18.983 μόρια «έπιασε» και η μαθήτρια Μαρία Γκόλτσιου, από την Ελασσόνα, η οποία αν και ακολούθησε την κατεύθυνση της Οικονομίας και Πληροφορικής, θέλει να περάσει στη σχολή Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ.

Η ίδια δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως βρίσκεται σε διαδικασία να εξεταστεί σε ένα ακόμη μάθημα, της Μουσικής, ώστε να μπορέσει να πετύχει τον τελικό στόχο της.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Flashnews.gr

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ