25 Απριλίου 2024

Χυμός μήλου : Τα οφέλη του στον οργανισμό


Ολόκληρα τα μήλα είναι μια εξαιρετικά υγιεινή τροφή, αλλά ο χυμός μήλου έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Όταν τα μήλα αποχύνονται, η ενυδατική τους ποιότητα μεγιστοποιείται και ορισμένες φυτικές ενώσεις διατηρούνται. Ωστόσο, ο χυμός μειώνει άλλα οφέλη ολόκληρων μήλων, συμπεριλαμβανομένων των ινών και της ικανότητας ικανοποίησης της πείνας. Εδώ είναι οφέλη από  την κατανάλωση του χυμού μήλου.

Υποστηρίζει την ενυδάτωση
  • Ο χυμός μήλου είναι 88% νερό και έχει καλή γεύση. Αυτό το καθιστά εύκολο στην κατανάλωση – ειδικά για όσους είναι άρρωστοι και με αυξημένο κίνδυνο αφυδάτωσης .
  • Στην πραγματικότητα, ορισμένοι παιδίατροι προτείνουν χυμό μήλου μισής δύναμης – ένα μείγμα μισού χυμού, μισού νερού – για άρρωστα παιδιά που είναι ελαφρώς αφυδατωμένα και τουλάχιστον ενός έτους .
  • Σε μια μελέτη σχετικά με ήπια αφυδατωμένα παιδιά με διάρροια και έμετο, εκείνα που προσέφεραν αραιωμένο χυμό μήλου ήταν 6,5% λιγότερο πιθανό να χρειαστούν υγρά μέσω των φλεβών τους από αυτά που έλαβαν φαρμακευτικό ποτό ηλεκτρολύτη .
  • Αν και τα ποτά ηλεκτρολύτη είναι ειδικά σχεδιασμένα για να ενυδατώνονται, ορισμένα παιδιά δεν τους αρέσει η γεύση και δεν θα τα πίνουν. Είναι επίσης σχετικά ακριβά.
  • Ο αραιωμένος χυμός μήλου είναι μια πρακτική και ευχάριστη εναλλακτική λύση για παιδιά, καθώς και για ενήλικες .
  • Φροντίστε να πίνετε αραιωμένο χυμό για ενυδάτωση, καθώς η υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρο του χυμού πλήρους αντοχής μπορεί να τραβήξει περίσσεια νερού στο έντερο και να επιδεινώσει τη διάρροια – ιδιαίτερα κατά την ανάρρωση από ασθένεια.

 Περιέχει ευεργετικές φυτικές ενώσεις
  • Τα μήλα είναι πλούσια σε φυτικές ενώσεις, ιδιαίτερα πολυφαινόλες. Ενώ η πλειονότητα αυτών των ενώσεων είναι στη φλούδα , μερικές από τη σάρκα του μήλου διατηρούνται στο χυμό .
  • Αυτές οι φυτικές ενώσεις μπορεί να προστατεύσουν τα κύτταρα σας από φλεγμονή και οξειδωτική βλάβη. Και οι δύο αυτές διαδικασίες αποτελούν υποκείμενους παράγοντες σε χρόνιες παθήσεις, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων καρκίνων και καρδιακών παθήσεων .
  • Σε μια μελέτη, υγιείς άντρες έπιναν 2/3 φλιτζάνι (160 ml) χυμό μήλου, και στη συνέχεια οι επιστήμονες έβγαλαν το αίμα τους. Η οξειδωτική βλάβη στο αίμα τους καταργήθηκε εντός 30 λεπτών από την κατανάλωση του χυμού και αυτό το αποτέλεσμα συνεχίστηκε για έως και 90 λεπτά .
  • Η πλειοψηφία του χυμού μήλου που αγοράζεται στο κατάστημα είναι εμφανής, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε εύκολα να το δείτε. Οι βιολογικές ποικιλίες είναι πιο συχνά διαθέσιμες σε θολό μορφή.

Ακολουθεί βίντεο για τον χυμό μήλο

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ