Αθλητισμός: Το τρέξιμο βοηθά ολιστικά την υγεία [vid]


Όλοι γνωρίζουμε ότι το τρέξιμο είναι καλό για την υγεία. Οι έρευνες δεικνύουν ότι το τακτικό τρέξιμο βελτιώνει τον τρόπο που νιώθουμε, χάρη στην παραγωγή των ενδορφινών, ή αλλιώς των ορμονών της ευτυχίας. Παράλληλα, καθώς τρέχουμε οι καρδιές μας προπονούνται επίσης και γίνονται πιο δυνατές, ενώ το μυαλό μας καθαρίζει για λίγο από τους εξωτερικούς και εσωτερικούς θορύβους, ηρεμώντας. Το τρέξιμο μας βοηθά επίσης να διατηρήσουμε το βάρος μας σε υγιή επίπεδα.

Στην πραγματικότητα, το τρέξιμο έχει ολιστικά οφέλη για τον οργανισμό. Δείτε πώς το τρέξιμο οφελεί την υγεία:

  • Ενισχύει την υγεία των αρθρώσεων

Το τρέξιμο βοηθά στη διατήρηση της υγείας των αρθρώσεων. Οι μύες γύρω από τις αρθρώσεις ενισχύονται και παίρνουν την πίεση από τις ίδιες τις αρθρώσεις. Αυτό μειώνει τον κίνδυνο – και βοηθά στη θεραπεία – της οστεοαρθρίτιδας. Συνεπώς, το τρέξιμο τονώνει την μυική ενδυνάμωση, αυξάνοντας σταδιακά τη δύναμη των μυών και βελτιώνοντας τη γενική φυσική μας κατάσταση.

  • Ομαλοποιεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Το πάγκρεας σας παράγει ινσουλίνη, η οποία είναι υπεύθυνη για την ομαλοποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Η τακτική άσκηση και η διατήρηση του βάρους σας σε σταθερά επίπεδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2 έως έως και 50%.

  • Αιμοφόρα αγγεία

Τα νέα αιμοφόρα αγγεία αναπτύσσονται καθώς οι μύες ενισχύονται και αυτό μειώνει την πίεση στο σύστημα. Τα επίπεδα χοληστερόλης πέφτουν και αποτρέπεται η αθηροσκλήρωση (στένωση των αιμοφόρων αγγείων).

  • Βοηθά στην αντιμετώπιση των δερματικών παθήσεων

Συχνά διαφορετικές συνθήκες ή προκλήσεις του δέρματος, όπως η ψωρίαση και το έκζεμα εκδηλώνονται εξαιτίας των υψηλών επιπέδων του στρες. Η ηρεμιστική επίδραση που αποδεδειγμένα έχει το τρέξιμο μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση των δερματικών παθήσεων, καθώς μειώνει μακροπρόθεσμα τα επίπεδα του στρες. Η άσκηση επίσης και ενισχύει την αυτοπεποίθηση, η οποία συχνά μπορεί να είναι μια πρόκληση για άτομα που έχουν μακροχρόνιες δερματικές παθήσεις.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ