Πιερρακάκης: Από 15/7 η εφαρμογή ελέγχου του Covid Pass στην εστίαση – Πώς θα λειτουργεί


Έτοιμη στις 15 Ιουλίου θα είναι η εφαρμογή ελέγχου του Covid Pass στα καταστήματα εστίασης, όπως διευκρίνισε σήμερα (9/7) ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα είπε ο κ. Πιερρακάκη στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η «κεντρική ιδέα» της εφαρμογής είναι να μπορεί να «διαβάζει» το Ευρωπαϊκό Πιστοποιητικό. Ενώ σημείωσε πως θα «περιλαμβάνει αποδεικτικό είτε του ότι έχεις εμβολιαστεί, είτε ότι έχεις νοσήσει είτε ότι έχεις αρνητικό pcr ή rapid».

Η εν λόγω εφαρμογή θα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε συσκευή τηλεφωνού ή τάμπλετ, ανεξαρτήτως λογισμικού.

Πώς θα λειτουργεί η εφαρμογή

«Αυτός που θα ελέγχει στα καταστήματα θα περνάει την εφαρμογή είτε πάνω από το έγγραφο πιστοποιητικό είτε πάνω από το κινητό του πελάτη και θα βγαίνει μια σήμανση με τρία χρώματα» διευκρίνισε ο υπουργός σχετικά με την λειτουργία της εφαρμογής.

  • Στην περίπτωση που η εφαρμογή βγάζει πράσινο χρώμα, αυτό σημαίνει ότι ο ενδιαφερόμενος είναι πλήρως εμβολιασμένος ή πως έχει νοσήσει.
  • Όταν το χρώμα που δείχνει η εφαρμογή είναι κίτρινο αυτό δεικνύει ότι ο ενδιαφερόμενος έχει αρνητικό τεστ.
  • Ενώ το κόκκινο χρώμα θα συνεπάγεται εσφαλμένο ή μη γνήσιο έγγραφο.

 

Από τις 20 Ιουλίου το voucher των 150 ευρώ για τους νέους

Σε ό,τι αφορά στα voucher που θα λάβουν όσοι νέοι ηλικίας 18-25 εμβολιαστούν, ο κ. Πιερρακάκης υπενθύμισε ότι θα πρέπει να κάνουν μια αίτηση σε ειδική πλατφόρμα του gov.gr με τους κωδικούς Taxisnet.

«Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνει την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ, την οποία κανείς θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Η ιδέα είναι η κάρτα να είναι στο τηλέφωνο» πρόσθεσε, λέγοντας ότι αυτό θα ξεκινήσει στις 20 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι η κάρτα αξίας 150 ευρώ θα είναι διαθέσιμη πριν από το τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου και θα αφορά όσους γεννήθηκαν από το 1996 έως το 2003. Θα μπορούν να την προμηθεύονται με το ΑΜΚΑ τους και να την χρησιμοποιούν τόσο μέσω από τα smart phones όσο και χρησιμοποιώντας την σε εισόδους. Τα χρήματα θα αφαιρούνται από την κάρτα με την κάθε χρήση της αφού θα λειτουργεί σαν κάρτα πόντων.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ