Εμβολιασμοί Moderna: Εξετάζει το εμβόλιο γρίπης mRNA σε κλινική δοκιμή


Εμβολιασμοί Moderna: Η Moderna άρχισε να δοκιμάζει ένα εμβόλιο γρίπης mRNA σε κλινικές δοκιμές, με την εταιρεία να ανακοινώνει την Τετάρτη ότι οι πρώτοι συμμετέχοντες είχαν δοσολογηθεί στη μελέτη Φάσης 1/2. Το εμβόλιο, mRNA-1010, είναι το πρώτο υποψήφιο εμβόλιο εποχιακής γρίπης της Moderna που συμμετείχε σε κλινικές δοκιμές και θα στοχεύσει στη γρίπη Α A1n1, H3N2 και στη γρίπη Β Yamagata και Victoria.

Η εταιρεία στοχεύει στην εγγραφή 180 συμμετεχόντων ηλικίας 18 ετών και άνω στη δοκιμή, και τελικά στοχεύει στη μελέτη συνδυαστικών εμβολίων για τη στόχευση πολλαπλών αναπνευστικών ιών όπως ο SARS-CoV-2 και ο RSV. “Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε αυτήν τη μελέτη Φάσης 1/2 του mRNA-1010, του πρώτου υποψηφίου για το εμβόλιο εποχικής γρίπης του mRNA που εισήλθε στην κλινική”, δήλωσε ο Stephane Bancel, Διευθύνων Σύμβουλος της Moderna.

“Τα εμβόλια αναπνευστικού συνδυασμού είναι ένας σημαντικός πυλώνας της συνολικής στρατηγικής εμβολίων mRNA. Πιστεύουμε ότι τα πλεονεκτήματα των εμβολίων mRNA περιλαμβάνουν την ικανότητα συνδυασμού διαφορετικών αντιγόνων για προστασία έναντι πολλαπλών ιών και την ικανότητα γρήγορης απόκρισης στην αξιολόγηση των αναπνευστικών ιών, όπως γρίπη, SARS-CoV-2 και RSV. ”

Παραδοσιακά, τα ετήσια εμβόλια γρίπης εμφανίζουν αποτελεσματικότητα μεταξύ 40-60%, αλλά οι νέες λήψεις COVID-19 που βασίζονται σε mRNA σημείωσαν ποσοστά άνω του 90%. Το εμβόλιο COVID-19 της Moderna, συγκεκριμένα, έδειξε 94,1% αποτελεσματικότητα σε εκείνους που είχαν λάβει δύο δόσεις.”

Το όραμά μας είναι να αναπτύξουμε ένα εμβόλιο συνδυασμού mRNA, έτσι ώστε οι άνθρωποι να λαμβάνουν ένα εμβόλιο για προστασία υψηλής αποτελεσματικότητας έναντι των πιο προβληματικών αναπνευστικών ιών”, δήλωσε ο Μπάνσελ. “Ανυπομονούμε να προωθήσουμε τον βασικό μας τρόπο προφυλακτικών εμβολίων mRNA, έτσι ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να επηρεάζουμε την παγκόσμια δημόσια υγεία”.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ