Ερευνητές Μελέτη: Tα νοσοκομεία των ΗΠΑ δεν είναι «επαρκώς» προετοιμασμένα για την επόμενη πανδημία

Ερευνητές Μελέτη: Μια δεκαετής ανάλυση της ετοιμότητας των νοσοκομείων για πανδημίες και άλλα μαζικά ατυχήματα τα έτη πριν από την COVID-19 προειδοποιεί ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης του έθνους μπορεί να μην είναι επαρκώς προετοιμασμένο για το επόμενο. Για τη μελέτη, μια ομάδα ερευνητών από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ και το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ χρησιμοποίησαν ένα εργαλείο δείκτη κύματος που ονομάζεται Ευρετήριο Προετοιμασίας  Ιατρικής Έκτασης Index Medical Surge Preparedness Index (HMSPI) για να συγκεντρώσει δεδομένα από περισσότερα από 6.200 νοσοκομεία σε εθνικό επίπεδο.

Τα νοσοκομεία συμμετείχαν στις ετήσιες έρευνες του American Hospital Association.

Η ομάδα χρησιμοποίησε επίσης στοιχεία απογραφής για να προσδιορίσει τις εκτιμήσεις πληθυσμού σε διάφορες πόλεις και περιοχή γεωγραφικών υπηρεσιών και τα συνδύασε με τις πληροφορίες της έρευνας για τον υπολογισμό της βαθμολογίας HMSPI.

Οι μετρήσεις που αξιολογήθηκαν στο Ευρετήριο Προετοιμασίας  Ιατρικής Έκτασης HMSPI περιελάμβαναν προσωπικό, προμήθειες, χώρο όπως ο συνολικός αριθμός κλινών που μπορεί να χειριστεί το προσωπικό και συστήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός πλαισίου για την ηλεκτρονική ανταλλαγή πληροφοριών.

Ενώ η ομάδα βρήκε ποικίλους βαθμούς βελτίωσης σε ορισμένους τομείς με την πάροδο των ετών, ανέφερε επίσης ότι οι βαθμολογίες έδειξαν ότι «η ιδανική ετοιμότητα δεν είχε ακόμη επιτευχθεί σε καμία κατάσταση πριν από την πανδημία COVID-19».

Μεταξύ 2005 και 2014, η Μοντάνα σημείωσε τη μεγαλύτερη αύξηση των βαθμολογιών HMSPI, με τη μικρότερη αύξηση να σημειώνεται στη Νεβάδα. Οι βελτιώσεις σε ολόκληρη τη χώρα εμφανίστηκαν στο οροπέδιο τον τελευταίο χρόνο των δεδομένων.

Η ομάδα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «μετά από περισσότερα από 5 δισεκατομμύρια δολάρια ομοσπονδιακών επενδύσεων σε ετοιμότητα για καταστροφές από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, τα νοσοκομεία και τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης του έθνους συνεχίζουν να αγωνίζονται με την ετοιμότητα για καταστροφές».

Τα πλήρη αποτελέσματα δημοσιεύθηκαν τον περασμένο μήνα στο Journal of Healthcare Management, σύμφωνα με δελτίο τύπου.

“Αυτό είναι μόνο το σημείο εκκίνησης”, δήλωσε ο David Marcozzi, MD, καθηγητής ιατρικής έκτακτης ανάγκης στο UMSOM και διευθύνων σύμβουλος / ανώτερος αντιπρόεδρος του UMMC και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης.

«Πρέπει να κατανοήσουμε καλύτερα την ικανότητα των νοσοκομείων του έθνους μας να σώζουν ζωές σε περιόδους κρίσης».

Ο Marcozzi είπε ότι η έρευνα παρακολούθησης θα μπορούσε να περιλαμβάνει δεδομένα από την πανδημία COVID-19 για να δει πώς η ετοιμότητα του νοσοκομείου επηρέασε το αποτέλεσμα του ασθενούς.

“Αυτό το πρωτοποριακό έργο είναι μια αναγκαία πρόοδος που θα μπορούσε να επιτρέψει μια διαφανή αξιολόγηση της ικανότητας ενός νοσοκομείου να σώσει ζωές σε έκτακτη ανάγκη μεγάλης κλίμακας”, δήλωσε ο Marcozzi.

“Η πανδημία COVID-19 έδειξε ότι υπάρχει ακόμη αρκετός χώρος για βελτίωση στην ικανότητα του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης του έθνους μας να διενεργεί και να διαχειρίζεται πολλούς ασθενείς σε μια κρίση και αυτό μεταφράζεται σε απώλειες ζωών, άσκοπα.

Η έρευνά μας είναι αφιερωμένη σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία  και σε άλλα μαζικά ατυχήματα. Μπορούμε να κάνουμε καλύτερα.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here