18 Απριλίου 2024

Διαλογισμός σελήνης : Μάθετε τι είναι και πως θα το επιτύχετε


Το φεγγάρι είναι πιθανώς ένα από τα πρώτα ουράνια σώματα που μάθατε να αναγνωρίζετε. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν το φως του κάπως ξεχωριστό, καθώς έχει τηδύναμη να φωτίζει τις πιο σκοτεινές γωνιές της νύχτας. Είναι λοιπόν περίεργο που οι πολιτισμοί σε όλο τον κόσμο εκτιμούν το φεγγάρι τόσο ιερό ακόμη και μαγικό Το φεγγάρι παίζει σημαντικό ρόλο στις παλίρροιες της Γης και οι φάσεις του βοηθούν τους ανθρώπους να παρακολουθούν τους μήνες και τις εποχές που περνούν. Υπάρχουν επίσης πολλοί μύθοι και θρύλοι για τη δύναμη του φεγγαριού, αν και η επιστήμη δεν έχει ακόμη βρει υποστήριξη για τους πιο μυστικιστικούς.

Ωστόσο, η έκθεση στο φως του φεγγαριού μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα δέους και ειρήνης, καθώς και μεγαλύτερη αίσθηση σύνδεσης με το σύμπαν.

Ο διαλογισμός που κοιτάζει το φεγγάρι στοχεύει να αξιοποιήσει αυτά τα οφέλη και να τα υφαίνει σε τακτικό διαλογισμό για μια πιο ισχυρή πρακτική. Συνεχίστε να διαβάζετε για να βρείτε τα βασικά αυτής της μοναδικής προσέγγισης και μάθετε πώς να το δοκιμάσετε μόνοι σας.

Τι είναι το βλέμμα του φεγγαριού
  • Το βλέμμα της Σελήνης δεν είναι κάτι καινούργιο. Ο διαλογισμός Trataka (σταθερή ματιά), μια βασική γιογκική τεχνική, συχνά περιλαμβάνει μια φλόγα κεριών. Ωστόσο, ορισμένοι ασκούμενοι εστιάζουν το βλέμμα τους σε άλλα αντικείμενα, όπως το φεγγάρι.
  • Όταν ενσωματώνεται στον διαλογισμό – μια πρακτική που είναι γνωστή για την ανακούφιση του στρες και την ηρεμία του μυαλού – το βλέμμα του φεγγαριού μπορεί να αποδειχθεί ακόμη πιο χαλαρωτικό. Η ηλιοθεραπεία, ή το μούσκεμα υπό το φως του φεγγαριού, αντικατοπτρίζει επίσης την Αγιουρβέδα , μια μακροχρόνια προσέγγιση στην ιατρική στην Ινδία.
  • Πιθανά πλεονεκτήματα ευεξίας, πολλοί άνθρωποι βρίσκουν καταπραϋντικό το φως του φεγγαριού. Κοιτώντας ψηλά στους λόφους και τους κρατήρες που περιγράφονται στο λαμπερό πρόσωπο του φεγγαριού μπορεί να εμπνεύσει συναισθήματα θαύματος ή να σας γεμίσει με μια αίσθηση ηρεμίας και γαλήνης.

Ακολουθεί βίντεο για τον διαλογισμό

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ