Αυτοφροντίδα : Φτιάξτε την δική σας λίστα ελέγχου


Η αυτοεξυπηρέτηση δεν φαίνεται ίδια για όλους. Η προσέγγισή σας για τη διαχείριση του άγχους μπορεί να μην βοηθήσει τον καλύτερο φίλο σας. Ακόμα και οι συνεργάτες σε στενές, υγιείς σχέσεις τείνουν να έχουν διαφορετικές ανάγκες για πράγματα όπως συντροφικότητα, άσκηση και ελεύθερο χρόνο. Ναι, αυτό σημαίνει ότι δεν υπάρχει λίστα ελέγχου αυτο-φροντίδας ενός μεγέθους, παρά αυτά που μπορεί να σας πει το Διαδίκτυο. Λοιπόν, πώς πρέπει να γνωρίζετε τι λειτουργεί για εσάς

Συμβουλές για να φτιάξετε την δική σας λίστα

Ξεκινήστε καταγράφοντας τις φυσικές σας ανάγκες
  • Οι φυσικές ανάγκες αυτο-φροντίδας περιλαμβάνουν τα πράγματα που βοηθούν στη διατήρηση της σωστής λειτουργίας του σώματός σας.
  • Όταν εξετάζετε τη φυσική αυτο-φροντίδα, εντοπίστε τις ανάγκες που έχετε και σημειώστε τυχόν μέτρα που λαμβάνετε επί του παρόντος για να καλύψετε αυτές τις ανάγκες. Εάν παρατηρήσετε περιοχές όπου θέλετε να κάνετε αλλαγές, τονίστε τις στο πρόγραμμα αυτοεξυπηρέτησης.

Υπνος

  • Οι περισσότεροι ενήλικες χρειάζονται περίπου 7 έως 9 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η μη επαρκής ποιότητα ύπνου σε τακτική βάση μπορεί να επηρεάσει τη διάθεσή σας, τη συγκέντρωση και την υγεία σας.
  • Είναι πολύ συνηθισμένο να μην παίρνετε τον συνιστώμενο ύπνο, αλλά εδώ είναι τα καλά νέα: Μπορείτε συχνά να βελτιώσετε μόνοι σας τόσο την ποσότητα όσο και την ποιότητα του ύπνου σας.

Φροντίδα υγείας

  • Η καλή αυτοεξυπηρέτηση μπορεί να περιλαμβάνει την κατάργηση του φόβου σας από το γραφείο του γιατρού και την έγκαιρη εξέταση τυχόν ανησυχιών.
  • Μπορεί να μην βλέπετε το νόημα ενός ετήσιου ελέγχου – ειδικά όταν είστε ανασφάλιστοι – εάν δεν έχετε παρατηρήσει προβλήματα και γενικά αισθάνεστε καλά.
  • Ωστόσο, οι τακτικές επισκέψεις με έναν πάροχο υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε προβλήματα υγείας σε πρώιμα στάδια, προτού γίνουν σοβαρά. Ζητήματα που ξεκινούν μικρά μπορεί να επιδεινωθούν γρήγορα και να επηρεάσουν άλλες πτυχές της υγείας, όπως ο ύπνος και η όρεξη.

Ακολουθεί βίντεο για να επιτύχετε σωστά την πρακτική αυτοφροντίδας σας

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ