Παραλλαγή Δέλτα: Πιέσεις στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για πλήρη έγκριση των εμβολίων mRNA

Παραλλαγή Δέλτα: Όλο και περισσότεροι ειδικοί παροτρύνουν τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων FDA να δώσει πλήρη έγκριση στα εμβόλια Pfizer και Moderna COVID-19, επειδή μπορεί να ξεκινήσει το εθνικό πρόγραμμα εμβολιασμού που είχε καθυστερήσει και να επιβραδύνει την αύξηση της μόλυνσης της παραλλαγής Delta. Ο Οργανισμός FDA χορήγησε άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης τον Δεκέμβριο σε αυτά τα δύο εμβόλια, τα οποία βασίζονται στην τεχνολογία mRNA.

Και οι δύο εταιρείες έχουν υποβάλει αίτηση για πλήρη έγκριση, αλλά δεν είναι σαφές πότε θα ενεργήσει ο Οργανισμός FDA.

Ο Eric Topol, καθηγητής μοριακής ιατρικής στο Scripps Research, και αρχισυντάκτης του αδελφικού ιστότοπου του WebMD, Medscape, είναι ένας επιστήμονας που ζητά την πλήρη έγκριση σύντομα.

Σε ένα δοκίμιο επισκεπτών στους The New York Times, έγραψε ότι οι άνθρωποι που έχουν στάση αναμονής προς το εμβόλιο θα μπορούσαν να πάρουν έναν εμβολιασμό εάν ο Οργανισμός FDA έδινε πλήρη έγκριση.

Επίσης, οι άνθρωποι μπορεί να κάνουν το βήμα, εάν απαιτείται από τους εργοδότες τους.

“Μερικοί άνθρωποι που καταλαβαίνουν ότι το “E”στο” Εξουσιοδότηση έκτακτης ανάγκης EUA “σημαίνει” έκτακτη ανάγκη “περιμένουν την πλήρη έγκριση του FDA προτού λάβουν ένα πλάνο”, έγραψε ο Τοπόλ.

“Άλλοι μπορεί να μην εμβολιαστούν εκτός εάν το απαιτούν οι εργοδότες τους, και πολλές οργανώσεις – συμπεριλαμβανομένου, σύμφωνα με πληροφορίες, του στρατού – περιμένουν να εγκριθούν πλήρως τα εμβόλια πριν από την ανάθεση τέτοιων εντολών.”

Ο Topol είπε ότι η ταχεία εξάπλωση της παραλλαγής Delta είναι ένας λόγος για τον οποίο  o Oργανισμός FDA κινείται πιο γρήγορα.

“Ο Οργανισμός θα πρέπει να εγκρίνει πλήρως σαν πρώτη του προτεραιότητα και η ηγεσία του θα πρέπει να κοινοποιεί τα σχέδιά της στο κοινό”, έγραψε.

Τα Κέντρα Ελεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων CDC αναφέρουν ότι 183 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Pfizer και 135 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Moderna έχουν χορηγηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες από τον Δεκέμβριο.

Ότι οι λοιμώξεις, οι νοσηλείες και οι θάνατοι έχουν μειωθεί από τότε.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here