Συνελήφθη άντρας για τη φωτιά στα Στύρα Ευβοίας


Ο άνδρας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας ως ύποπτος εμπρησμού!

Συνελήφθη το Σάββατο στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της πυροσβεστικής Χαλκίδας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Τ.Κ. Στύρων του δήμου Καρύστου Ευβοίας. Για το περιστατικό ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.

Η φωτιά στα Στύρα έχει διάσπαρτες εστίες, οπού μάλιστα χρειάστηκε για προληπτική εκκένωση του οικισμού Νημποριό.

«Εφιαλτική κατάσταση»

«Η κατάσταση παραμένει εφιαλτική παρά τη μάχη που δίνουμε από τον αέρα και το έδαφος, το μέτωπο είναι μεγάλο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 και 7 μποφόρ και βεβαίως στις ψηλότερες περιοχές μπορεί και 10 μποφόρ» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Καρύστου κ. Λευτέρης Ραβιόλος που προσπαθεί μαζί με την Περιφέρεια αλλά και την Πυροσβεστική να συντονίσει τις δυνάμεις.

Όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος Καρύστου «το μέτωπο βρίσκεται σε απόσταση λιγότερο από τα χίλια μέτρα από το χωριό Νημποριό που έχει εκκενωθεί προληπτικά ενώ προηγουμένως εκκενώθηκε ο οικισμός Καγκαδαίοι καθώς η φωτιά πέρασε κοντά στον οικισμό».

Σημειώνεται ότι λίγο μετά τις 16.00 το απόγευμα του Σαββάτου οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής είδαν στα κινητά τους ένα μήνυμα από το 112 που έγραφε «Αν βρίσκεστε στην ευρύτερη περιοχή Νιμπορειό Ευβοίας, απομακρυνθείτε τώρα προς Μαρμάρι – Κάρυστο για προληπτικούς λόγους. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή».

Η φωτιά ξέσπασε στις 13:15 το μεσημέρι του Σαββάτου και αμέσως βοηθούμενη από του ισχυρούς ανέμους πήρε διαστάσεις.

Μεγάλο πρόβλημα ο άνεμος

Ήταν τόσο μεγάλο το πρόβλημα στην περιοχή λόγω των ανέμων, που από την πρώτη στιγμή τα εναέρια μέσα δεν μπορούσαν να επέμβουν, καθώς οι ρίψεις νερού ήταν σχεδόν αδύνατες!

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ