Φωτιά Εύβοια: Στάχτη 5.000 στρέμματα στα Nέα Στύρα – Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά


Δραματικές στιγμές για τους κατοίκους – Η άμεση κινητοποίηση της πυροσβεστικής εμπόδισε τις φλόγες να φτάσουν στα σπίτια

Υπό έλεγχο χωρίς ενεργό μέτωπο, μικροεστίες και αναζωπυρώσεις είναι η κατάσταση στα Νέα Στύρα. Η φωτιά ξεκίνησε το Σάββατο στις 14.00, όταν 53χρονος, ο οποίος συνελήφθη, έκανε εργασίες σε φορτηγό και η εξάτμιση ήρθε σε επαφή με τα χόρτα, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει η πυρκαγιά.

Ο απολογισμός της πυρκαγιάς είναι 5.000 στρέμματα να έχουν γίνει στάχτη, κυρίως αγροτική και δασική έκταση. Η φωτιά αντιμετωπίστηκε κυρίως από τα εναέρια μέσα με συνεχείς ρίψεις, το Σάββατο που την περιόρισαν τη φωτιά στην κορυφογραμμή και δεν έφτασε στο χωριό.

Έτσι δεν χρειάστηκε οι κάτοικοι του χωριού Νημπορειό, να μεταφερθούν με φέρι στην απέναντι πλευρά της Αττικής, όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί. Το βράδυ τα πεζοπόρα τμήματα την έσβησαν και το πρωί της Κυριακής ήταν οριοθετημένη. Απαιτείται όμως προσοχή λόγω των δυνατών ανέμων που πνέουν στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε το Πυροσβεστικό Σώμα: «Συνελήφθη χθες, 10 Ιουλίου 2021, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από ανακριτικούς υπαλλήλους της Π.Υ. Χαλκίδας, ένας άνδρας, ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Χαμηλοβούνι, Τ.Κ. Στύρων του δήμου Καρύστου Ευβοίας.

Για το ανωτέρω περιστατικό ενημερώθηκε σχετικώς η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ