Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου: Συνολικά τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο μειώνονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση

Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου: Τα ποσοστά θανάτου για καρκίνο του προστάτη, του παχέος εντέρου και του μαστού εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχία. Συνολικά, τα ποσοστά θανάτου από καρκίνο συνεχίζουν να μειώνονται στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου, με τις πιο αξιοσημείωτες μειώσεις που παρατηρήθηκαν μεταξύ του καρκίνου του πνεύμονα και του μελανώματος. Για άλλους καρκίνους, τα νέα δεν ήταν τόσο ελπιδοφόρα, καθώς η έκθεση διαπίστωσε ότι οι προηγούμενες φθίνουσες τάσεις στα ποσοστά θανάτου για καρκίνο του προστάτη, του παχέος εντέρου και των γυναικών είχαν επιβραδυνθεί ή εξαφανιστεί. Ωστόσο, τα δεδομένα αντικατοπτρίζουν τη μείωση των ποσοστών θανάτου για 11 από τους 19 πιο συνηθισμένους καρκίνους στους άνδρες και για 14 από τους 20 πιο συνηθισμένους καρκίνους μεταξύ των γυναικών μεταξύ 2014 και 2018.

Επίσης ενώ τα συνολικά ποσοστά εμφάνισης καρκίνου ήταν ελαφρώς χαμηλότερα μεταξύ των Μαύρων ανθρώπων από τους λευκούς, είχαν υψηλότερα ποσοστά θανάτου.

“Είναι ενθαρρυντικό να βλέπουμε μια συνεχιζόμενη μείωση των ποσοστών θανάτου για πολλούς από τους κοινούς καρκίνους”, δήλωσε η Karen Hacker, MD, M.P.H., διευθύντρια του Εθνικού Κέντρου Πρόληψης και Προώθησης της Υγείας του CDC.

“Για να εξαλείψουμε τις υπάρχουσες ανισότητες στην υγεία και να δώσουμε σε όλους την ευκαιρία να είναι όσο το δυνατόν πιο υγιείς, πρέπει να συνεχίσουμε να βρίσκουμε καινοτόμους τρόπους για να προσεγγίσουμε άτομα σε όλη τη συνέχεια του καρκίνου – από τον έλεγχο και την έγκαιρη ανίχνευση έως τη θεραπεία και υποστήριξη για τους επιζώντες.” Εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην έκθεση σημείωσαν ότι η επιβράδυνση των προηγούμενων φθίνουσας τάσης στον καρκίνο του παχέος εντέρου και του καρκίνου του μαστού είναι πιθανό να οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες κινδύνου, όπως η παχυσαρκία.

“Πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να επιτύχουμε ακόμη περισσότερες βελτιώσεις εάν αντιμετωπίσουμε την παχυσαρκία, η οποία θα μπορούσε να γίνει  ο κύριος τροποποιήσιμος παράγοντας που σχετίζεται με τον καρκίνο εφόσον θα προσπερνούσαμε υποθετικά την χρήση καπνού”, δήλωσε ο Norman E. Sharpless, MD, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Καρκίνου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ